Latest News

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Μπάζωμα στην Πειραϊκή: Παρέμβαση του ΔΣΠ για τα έργα του ΟΛΠ

 


Σε πρόσθετη παρέμβαση 
υπέρ της αίτησης των κατοίκων και κατά της ΟΛΠ ΑΕ για λήψη ασφαλιστικών μέτρων που


αφορά στο υπό εκτέλεση έργου των προβλητών κρουαζιέρας στην Πειραϊκή, προχώρησε ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά.

Ειδικότερα, σήμερα 12-1-2021 ο ΔΣΠ κατέθεσε δικόγραφο παρέμβασης στο Πρωτοδικείο Πειραιά υπέρ των 25 αιτούντων πολιτών και κατά της  ΟΛΠ ΑΕ με υπογράφοντες δικηγόρους: Γ. Σταματογιάννη, Ι. Καρδαρά, Ι. Βρέλλος

Στο δικόγραφο επισημαίνεται μεταξύ άλλων παράλειψη πράξεων από τον ΟΛΠ (επιχώσεις για την κατασκευή του έργου των προβλητών κρουαζιέρας) που προσβάλλουν απόλυτα δικαιώματα συνταγματικά κατοχυρωμένα (της προσωπικότητας, της υγείας) και μέχρι την τελεσίδικη διαπίστωση της προσβολής με τακτική αγωγή και παράλληλα λόγω της υπό εξέλιξη εκτέλεσης του έργου να διατηρηθεί η ισχύς της από 16-12-2020 Προσωρινής Διαταγής της Προέδρου κας Θεονύμφης Σουλαδάκη.

Ήδη  το δικόγραφο  κοινοποιήθηκε στην ΟΛΠ ΑΕ.

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ!

Με πρόσθετο  δικόγραφο του, ο δικηγορικός σύλλογος Πειραιά θα παρέμβει υπέρ των κατοίκων της πόλης ,στο δικαστήριο των ασφαλιστικών μέτρων προς αποφυγή του κινδύνου να θιγεί ανεπανόρθωτα το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον.

 Στη δικαιοδοσία των δικηγορικών συλλόγων  συγκαταλέγεται και η δυνατότητα παρέμβασής τους κατά της υποβάθμισης της ζωής και υπέρ της κατοχυρωμένης προστασίας του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος.                                                                      

Από τη ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος και του ταφικού μνημείου του Θεμιστοκλή εξ αιτίας των εργασιών της ΟΛΠ ΑΕ, θίγεται η ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας και ο σεβασμός της αξίας του ανθρώπου.                                     

Όπως τονίζεται στο κείμενο του δικηγορικού συλλόγου Πειραιά «..Το λιμάνι του Πειραιά (και προφανώς και ο οικολογικός ιστός που διαμορφώνεται πέριξ αυτού), καθώς και το πολιτιστικό περιβάλλον του ταφικού μνημείου του Θεμιστοκλή αποτελούν αφενός μεν ζωτικό και αναπαλλοτρίωτο χώρο για κάθε κάτοικο και συλλογικότητα της πόλης του Πειραιά όσο και για την χώρα γενικότερα ,ως ζωντανά στοιχεία της ιστορικής μνήμης και ως σύμβολα της σχέσης της πόλης του Πειραιά με τη χώρα και τη θάλασσα…»

Οι «Ενεργοί πολίτες της Α κοινότητας –Όχι λιμάνι στην Πειραϊκή» χαιρετίζουν την παρέμβαση του δικηγορικού συλλόγου της πόλης υπέρ των πολιτών γιά την  προστασία  του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης μας η οποία είναι μη ανανεώσιμος πόρος και έχει ως σκοπό τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης χάρη της παρούσας και των μελλοντικών γενεών.                                                                      

Για την κοινοτική παράταξη ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Α’ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ –ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ!

Οι κοινοτικοί σύμβουλοι Δήμητρα Βήνη και Σωτήρης Αλεξόπουλος