Latest News

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Στα άκρα ο πόλεμος ανακοινώσεων Μώραλη - Μπελαβίλα: Μήπως χάθηκε τελείως η μπάλα στο Δήμο Πειραιά; (ΒΙΝΤΕΟ)

 



Στα άκρα με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και προσωπικές αιχμές μαίνεται ο" πόλεμος ανακοινώσεων" μεταξύ Γιάννη Μώραλη και Νίκου Μπελαβίλα στο Δήμο Πειραιά...
με αφορμή την παρουσία της Χρυσής Αυγής στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης χρησιμοποίησε το Δημοτικό Ραδιόφωνο "Κανάλι 1, 90,4"  προκειμένου ν' απαντήσει στον επικεφαλής του συνδυασμού «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», Νίκο Μπελαβίλα, ο οποίος άσκησε στην κριτική για την στάση της δημοτικής αρχής απέναντι στην Χρυσή Αυγή. 

Ο Δήμαρχος πέρα από τον εαυτό του επιχείρησε να καλύψει  τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον πρόεδρο της ΔΗΡΑΠ, υποστηριζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:  

“Επειδή έχω σοβαρότερα πράγματα να κάνω από το να χάνω χρόνο με τις εκτός τόπου χρόνου  και πραγματικότητας ανακοινώσεις του κυρίου Μπελαβίλα η απάντηση μου είναι μόνο μια. Ντροπή!!

Για όποιο λόγο όμως και αν επέλεξε να προχωρήσει σε ένα εξόφθαλμο παραλήρημα φαντασιώσεων, αυθαιρέτων συμπερασμάτων μέσω εντελώς προσωπικών του συνειρμών και ψεμάτων, καταλήγοντας τελικά σε προσωπικούς προσβλητικούς χαρακτηρισμούς...ξεπέρασε όλα τα όρια .

Η διαστρέβλωση των γεγονότων και η προσπάθεια του να χρεώσει μη δημοκρατική αντίληψη και ιδεολογία σε εμένα, στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και στον εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο, είναι όχι μόνο απαράδεκτη αλλά και αυτονόητα στερούμενη σοβαρότητας.

Μάλλον δεν έχει καταλάβει ότι στο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά το οποίο λειτουργεί δημοκρατικά και με βάση τους νόμους του κράτους και όχι επιθυμίες, δεν θα εκβιάζει για να πάρει τον λόγο, δεν θα απειλεί με αποχωρήσεις, που στο κάτω-κάτω δεν απασχολούν κανέναν, δεν θα προβαίνει σε νταηλίκια και δεν θα στέλνει τελεσίγραφα, δίνοντας δήθεν επιλογές.

Όσο δε επιμένει να βγάζει τέτοιου είδους κατάπτυστες, δήθεν μάγκικες ανακοινώσεις θα παραμένει στο ποσοστό και τον ρόλο που του έδωσε ο Δημοκρατικός Λαός του Πειραιά, τον οποίο όποτε τον βολεύει τον επικαλείται και όποτε τον βολεύει τον προσβάλει.

Αυτά τα οποία όλοι βλέπουν για τον κύριο Μπελαβίλα είναι μάλλον αόρατα και αδιάφορα.

Για εκείνον, μάλλον σημασία έχει μόνο η δημόσια σύγκρουση, προκειμένου να ικανοποιήσει ένα σκληρό μικρό κομματικό ακροατήριο".


Η απάντηση του συνδυασμού  Πειραιάς για Όλους

Στον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη απάντησε ο συνδυασμός "Πειραιάς για Όλους", ο οποίος σημειώνει τα εξής:

"Τελικά ο κύριος Μώραλης ενέδωσε στους ακραίους του. Μετά από τρεις μέρες σιωπής, αντί να αποδοκιμάσει την αδιανόητη δήλωση του συμβούλου του ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, επέλεξε τον ίδιο δρόμο.

 Ενδιάμεσα ο πρόεδρος της δημοτικής ραδιοφωνίας, αλλάζοντας ρότα άρχισε να εξηγεί τα ανεξήγητα: ότι δεν εννοούσε δηλαδή ότι η αριστερά εξισώνεται με τη Χρυσή Αυγή, αλλά η 17Ν και οι εγκληματίες της Marfin. 

Όμως σε ένα δεύτερο χθεσινό παραλήρημα στο "Κανάλι Ένα" καθώς πήγαινε να το μαζέψει "ξέφυγε" πάλι μιλώντας για τον Πλεχάνοφ που δίδαξε τον Λένιν που έμαθε τον Στάλιν, που δίδαξε τον Γκέμπελς, που δίδαξε τον Χίτλερ (και όλοι αυτοί μαζί υποθέτουμε ότι δίδαξαν τον Μιχαλολιάκο τον ναζισμό).

Κρίμα κύριε Δήμαρχε γιατί επιβεβαιώνετε αυτό ακριβώς που εννοούσαμε, μιλώντας για εναγκαλισμούς με την ακροδεξιά. Αλλά τώρα χάσατε πραγματικά τη μπάλα.

Για εμάς υπάρχουν τα αδιάψευστα ντοκουμέντα. Και δυστυχώς για εσάς κ. Δήμαρχε, η εμμονή του δημοτικού συμβούλου του συνδυασμού σας και προέδρου της ΔΗΡΑΠ κ. Τζεφεράκου να εξισώνει τη Χρυσή Αυγή με την Αριστερά, δεν χρειάζεται αποδείξεις. Video manent. Ούτε χρειάζεται αποδείξεις η επαναλαμβανόμενη προσπάθεια του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αβραμίδη να τηρήσει τη νομιμότητα απέναντι σε φασιστικά μορφώματα.

Υπάρχει πάντα μια λεπτή κόκκινη γραμμή ανάμεσα στο νόμιμο και το ηθικό. Ας μην την ξεχνάμε. Διαφορετικά, ο νεοναζισμός θα στέκεται διαρκώς μπροστά μας. Και θα είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι".








ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ