Latest News

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

"Μποφόρ" από αντιδράσεις για το μπάζωμα στην Πειραϊκή: Ο νοτιάς πήρε τα "άχρηστα" έργα του ΟΛΠ! (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Μποφόρ αντιδράσεων συνεχίζουν να προκαλούν τα έργα του ΟΛΠ με τη νότια επέκταση προβλήτα κρουαζιέρας στο λιμάνι ...
του Πειραιά.


ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ
COSCO : ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ! Στον Πειραιά η COSCO είναι το κράτος!
Μετά την ανυπέρβλητη καταστροφή και ρύπανση της θάλασσας στις 10 Δεκεμβρίου ακόμη και οι πιο επιφυλακτικοί απέναντι στις υπηρεσίες του κράτους,θα ανέμεναν μια στοιχειώδη κινητοποίηση για τον περιορισμό της ρύπανσης και μια ανακοίνωση από τα επίσημα χείλη της πολιτείας.Αντιθετως ,όσο πιο μεγάλη η καταστροφή τόσο μεγαλύτερη η βουβαμάρα των γνωστών ανευθυνουπεύθυνων που ρίχνει ο ένας το μπαλάκι στον άλλον και στο τέλος χαίρονται όλοι μαζί γιατί ρίξανε ένα πρόστιμο.
Καθημερινα επικοινωνώ με το λιμεναρχείο και τους ζητώ να ειδοποιηθεί επισήμως το ΕΛΚΕΘΕ για να αξιολογήσει το μέγεθος της καταστροφής και να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας από τους τόνους ρύπων που κατέληξαν στην τροφική αλυσίδα.Η επίσημη απάντηση του Λιμεναρχείου είναι ότι αυτό πρέπει να το κάνει ο ΟΛΠ!!
Επίσης απευθυνθήκαμε στο τμήμα Προστασίας Θαλάσσιου περιβάλλοντος.Εδω η σιωπή είναι νεκρική!! Δεν υπάρχουν!Απλώς πληρώνονται από τον φορολογούμενο πολίτη ως να υπήρχαν!
Η οικολογικη καταστροφή σήμερα έγινε ακόμη βαρύτερη.Το κεσον που έσπασε έχει βουλιάξει,δεν είναι πλέον ορατό αδειάζοντας στο βυθό της θάλασσας τόνους τοξικών ρύπων.
Το λιμεναρχειο πάντως κόβει κάθε μέρα τη βόλτα του, θεωρώντας οτι με αυτόν τον τρόπο έχει εκτελέσει το καθήκον του.
Ίσως περιμένουν ένα βοριαδάκι να φυσήξει για να καθαρίσει η θάλασσα και να σωθούν από τις ευθύνες.
Τους κατοίκους αυτής της πόλης όμως ,ποιός θα σώσει από αυτούς που τη ρυπαίνουν επισήμως,που έχουν πάρει το κράτος στα χέρια τους και σε λίγο θα πάρουν και το υπόλοιπο 16%των μετοχών για να γίνουν απόλυτη αυτοκρατορία?

ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Ο διαβόητος μη αδειοδοτημένος Νότιος Προβλήτας του ΟΛΠ διαλύθηκε από τον νοτιά που χτυπάει την Πειραϊκή και θα τη χτυπάει τις επόμενες ώρες.  

Οι τεχνικοί της Cosco έκαναν το θαύμα τους. Χιλιάδες τόνοι χωμάτων αγνώστου προέλευσης και σκουριάς της Χαλυβουργικής, τα μπάζα που διέρχονταν παράνομα από την πόλη ένα μήνα τώρα, σκόρπισαν στην ευρύτερη περιοχή. Τα κύματα και οι δυνατοί άνεμοι διέλυσαν όλη την επιχωμάτωση και έσπασαν τσιμεντοκιβώτια χύνοντας το περιεχόμενο τους στη θάλασσα. Το ταφικό μνημείο Θεμιστοκλή και ο βυθός του καλύπτεται αυτή τη στιγμή από λάσπη.

Ο ΟΛΠ αγνοώντας ακόμη και τους βασικούς κανόνες της τεχνικής των λιμενικών έργων, προκειμένου να προλάβει να περάσει τα φορτηγά πριν βγουν οι απαγορευτικοί όροι της ΜΠΕ, να τελειώσει το έργο φθηνά και γρήγορα, δεν κατασκεύασε περιμετρικά θώρακα εγκιβωτισμού για να προστατεύσει τα μπάζα από τη θάλασσα με αποτέλεσμα να πάρει το κύμα όλο το εργοτάξιο. Ακολούθησε ακριβώς την τεχνική του "να χτίζεις στην άμμο παλάτια" και όπως ήταν αναμενόμενο ο νοτιάς το έκανε χίλια κομμάτια.
 
Η σημερινή καταστροφή είναι απόδειξη της σημασίας που δίνει ο ΟΛΠ για το περιβάλλον του Πειραιά και του τι μέλλει γενέσθαι στη συνέχεια του άχρηστου αυτού έργου...