Latest News

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Πανάκριβα θα κοστίσει η "αξιοποίηση" του Πύργου Πειραιά: Γιατί δίνουν 20.000 ευρώ σε ιδιωτικό νομικό γραφείο

 

Ακόμη πιο  ακριβά φαίνεται πως θα κοστίσει στους δημότες του Πειραιά η πολυδιαφημισμένη "αξιοποίηση" του Πύργου, καθώς ...
ο Δήμος θα πληρώνει περισσότερα από όσα συμφώνησε να εισπράττει από τον ιδιώτη στον οποίο παραχώρησε για σχεδόν ένα αιώνα το μεγαλύτερο περιουσιακό του στοιχείο.

Όπως έχει αποκαλύψει το Reportaz Net, από την αξιοποίηση του Πύργου όχι μόνο δεν θα μπούν χρήματα στα ταμεία του Δήμου Πειραιά, αλλά θα κληθεί να πληρώσει ετησίως περίπου 332.000 ευρώ! Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Τάσου Κάρλε, που δεν διαψεύτηκαν ποτέ από τη Δημοτική Μώραλη, τα έσοδα του Δήμου Πειραιά είναι 1.010.000 ευρώ από το ετήσιο μίσθωμα για τον Πύργο, ενώ τα έξοδα πληρωμών ανέρχονται τον χρόνο σε 1.342.050,92 ευρώ.

Τώρα η Δημοτική Αρχή Πειραιά αποφάσισε να μοιράσει άλλα 20.000 ευρώ σε ιδιωτικό νομικό γραφείο για να παρακολουθεί την σύμβαση ανακαίνισης του Πύργου, ακυρώνοντας τη νομική υπηρεσία του Δήμου.

Το θέμα καταγγέλλει ο δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Πειραιάς για Όλους" Δημήτρης Γκερλές, ο οποίος σημειώνει τα εξής :

"Η νέα δημοτική πλειοψηφία, όπως έχει διαμορφωθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο  Πειραιά (παρατάξεις Μώραλη, Βλαχάκου, Κοσκωτά & χρυσαυγίτες), κατάργησε ουσιαστικά με πρόσφατη απόφαση της τη Νομική Υπηρεσία.

Αυτό συνέβη στην τελευταία συνεδρίαση (9/12) του Δημοτικού Συμβουλίου, στη διάρκεια της οποίας αποφάσισαν να εγγράψουν στον Προϋπολογισμό του 2020 το πόσο των 20.000€ προκειμένου να ανατεθεί σε ιδιωτικό νομικό γραφείο η παρακολούθηση της σύμβασης ανακαίνισης του Πύργου (ΕΝΚ).

Ας σημειωθεί ότι η ίδια η Νομική Υπηρεσία του Δήμου εξέφρασε αντίθετη άποψη, αφού το θέμα αυτό συνιστά μια από τις βασικές αρμοδιότητες της σύμφωνα με τον Οργανισμό του Δ. Πειραιά.

Επομένως,

-    ποια είναι η σκοπιμότητα αυτής της απόφασης;

-       αποδομήθηκε η εμπιστοσύνη απέναντι στους έμπειρους και ικανούς δικηγόρους του Δήμου;

-       απαξιώνεται η εργασία τους;

-       ή υπάρχουν άλλοι λόγοι που δεν γνωρίζουμε;

Όποια κι αν είναι η απάντηση, η Δημοτική Αρχή οφείλει να την δώσει δημόσια!"


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ 


Πύργος: Πόσα χρήματα (ΔΕΝ) θα μπουν στα ταμεία του Δήμου Πειραιά (ΣΤΟΙΧΕΙΑ)


Πύργος Πειραιά:" Όσοι διαχειρίζονται δημόσιο δημοτικό χρήμα, οφείλουν να το σέβονται"!