Latest News

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Δολοφονία Τοπαλούδη: Έρευνα για «ψευδή βεβαίωση» ψυχιάτρου στον 23χρονο Ροδίτη


 Ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του ιδιώτη ψυχίατρου, ο οποίος φέρεται να άλλαξε τη συνταγογράφηση φαρμάκων του 23χρονου καταδικασθέντος Έλληνα κατηγορούμενου για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη... καλείται πλέον να αναζητήσει η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σύμφωνα με το dimokratiki.gr, ο ιδιώτης ψυχίατρος φέρεται να άλλαξε την συνταγογράφηση των φαρμάκων του 23χρονου με την προσθήκη συγκεκριμένου φαρμακευτικού σκευάσματος,

Αξίζει να σημειωθεί πως το δικαστήριο με την απόφασή του κάνει δεκτή εν μέρει την πρόταση της Εισαγγελέως για περαιτέρω έλεγχο τόσο του γιατρού, όσο και του πατέρα του κατηγορούμενου, εκτιμώντας ότι επιχείρησαν να αποδώσουν στον 23χρονο ακαταλόγιστο ή μειωμένο καταλογισμό.

Η έρευνα, που έχει διαχταχθεί, αφορά, παράλληλα και τον ρόλο προσώπων του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του κατηγορούμενου στην επίμαχη συνταγογράφηση, ενώ δεν έγινε δεκτή η εισαγγελική πρόταση κατά το σκέλος που αφορούσε στην έρευνα για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πατέρα και της γιαγιάς του 23χρονου, αλλά και της αδελφής του - αλβανικής καταγωγής - δεύτερου καταδικασθέντος για τη δολοφονία.

Σε βάρος των δύο μελών της οικογένειας του Ροδίτη κατάδικου, αλλά και σε βάρος άλλων δύο μαρτύρων της υπόθεσης, προτίθεται, ωστόσο, να στραφεί η Πολιτική Αγωγή.

Σύμφωνα με δήλωση του συνηγόρου, Αλέξη Κούγια, πρόκειται να κατατεθεί μήνυση για ψευδή κατάθεση κατά των προσώπων αυτών, ενώ θα μηνυθούν και δύο ψυχίατροι για ψευδή βεβαίωση σχετικά με γνωματεύσεις τους για την κατάσταση της υγείας του 23χρονου.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ισόβια και κάθειρξη 15 ετών για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.