Latest News

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

"Ρουκέτα" Βαγγέλη Μαρινάκη για έργα ΟΛΠ στην Πειραϊκή: Ο Πειραιάς δεν πρόκειται να έχει όφελος από τη COSCO!

 


Μια "ρουκέτα" του Βαγγέλη Μαρινάκη τάραξε τα νερά στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά που...

αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μέσω τηλεδιάσκεψη. με μοναδικό θέμα τα έργα του ΟΛΠ (COSCO) για την επέκταση του λιμένα της κρουαζιέρας στην Πειραϊκή.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ζήτησε και πήρε τον λόγο ο πρώτος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό της πλειοψηφίας "Πειραιάς Νικητής" Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος άδειασε τον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη που προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για την αδράνεια της Δημοτικής Αρχής στο θέμα με το μπάζωμα της ακτής δίπλα από το Μνημείο του Τάφου του Θεμιστοκλή.

Καταπέλτης και χωρίς να μασάει τα λόγια του ο Βαγγέλης Μαρινάκης τόνισε ότι η πόλη δεν έχει δει μέχρι τώρα, αλλά ούτε πρόκειται να δει στο μέλλον κανένα όφελος με τη μονοπωλιακή συμφωνία της κινέζικης Cosco για το λιμάνι του Πειραιά, όπως είχε προβλέψει από από 2014-15 όταν είχε διατυπώσει την ίδια άποψη και παραμένει στη θέση του.

  "H COSCO θα πρέπει να δώσει χρήματα για να γίνουν ορισμένα μεγάλα έργα που θα ωφελήσουν την πόλη" υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος ξεκαθάρισε: 

"Θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία εάν δεν έχει όφελος η πόλη. 

Από αυτά που έχω δει μέχρι σήμερα με τη μονοπωλιακή σύμβαση παραχώρηση του λιμανιού δεν πρόκειται να δούμε κανένα όφελος στην πόλη, που θα ρημάζει με μαθηματική ακρίβεια.

 Όσοι πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρχει κάποιο όφελος για τους Δήμους είναι γελασμένοι..."

Όσον αφορά για τη διέλευση των φορτηγών του ΟΛΠ με τοξικά υλικά μέσα από τους δρόμους της πόλης, ο Βαγγέλης Μαρινάκης θεωρεί πως πρέπει να παρθεί μια ακόμη απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να απαγορευθεί ρητώς να μεταφέρονται υλικά από ξηρά, αλλά να βρουν τρόπο δια θαλάσσης. Η απόφαση να κοινοποιηθεί στις αρμόδιες αρχές Αστυνομία, Τροχαία και Δημοτική Αστυνομία ώστε να απαγορευθούν πρακτικά τα φορτηγά να περνούν μέσα από την πόλη...

Σημειώνεται ότιείναι σταθερή και διαχρονική. η αντίθεση του Βαγγέλη Μαρινάκη για μονοπωλιακή σύμβαση παραχώρησης του λιμανιού του Πειραιά.


ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΈΛΕΓΕ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ


Βαγγέλης Μαρινάκης: Όχι στην πώληση του ΟΛΠ...