Latest News

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Βαγγέλης Μαρινάκης: Όχι στην πώληση του ΟΛΠ...


Σταθερός στην προεκλογική του θέση για το μείζον θέμα του ΟΛΠ παραμένει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, σύμφωνα με την επιστολή-την διάβασε ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης- στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, όπου σημειώνει..

τα εξής:
"Θα ήθελα να αναφερθώ και στο κομβικό για την πόλη μας θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ. Παραμένω σταθερός στην θέση μου ενάντια στην πώληση του λιμανιού και υπέρ της τακτικής των συμβάσεων παραχώρησης σε περισσότερους από έναν επενδυτές, κατά το πρότυπο άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών λιμανιών. Ενδεικτική είναι η κατατεθημένη στο Δημοτικό Συμβούλιο πρόταση, για την δημιουργία δημοτικού λιμενικού ταμείου. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος βιώσιμης ανάπτυξης ολόκληρης της παραλιμένιας ζώνης.
 Επίσης να είστε σίγουροι, πως η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν πρόκειται να δεχθεί την διαιώνιση της απαράδεκτης λογικής της μη ύπαρξης ανταποδοτικών οφειλών για τον Δήμο από την λειτουργία και την κίνηση του λιμανιού, που επιβαρύνει το σύνολο της δραστηριότητας στον Πειραιά.
 Η έννοια της ανταποδοτικότητας και οι αντίστοιχες προτάσεις που θα παρουσιάσουμε, θα βρίσκεται στο επίκεντρο της επιχειρηματολογίας μας ενόψει της νέας πραγματικότητας που δημιουργείται στο λιμάνι, τόσο σε ό,τι έχει να κάνει με την πλευρά της κεντρικής εξουσίας και του ΟΛΠ, όσο και με την πλευρά των επενδυτών. Αυτό άλλωστε, όπως έχω πει, ήταν εξαρχής και ένα προσωπικό μου στοίχημα. Έχουμε τον τρόπο να αντιδράσουμε και να διεκδικήσουμε για τον Δήμο τον πρωταγωνιστικό ρόλο που του αρμόζει όσον αφορά την λειτουργία του λιμανιού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα των επιδιώξεών μας και της σύγχρονης λογικής που επιθυμούμε να επιφέρουμε στο λιμάνι, καθώς και της συλλογικότητας που θεωρούμε ότι πρέπει να διέπει την δράση των αρμόδιων φορέων, ήταν η ενέργειά μας για την τοποθέτηση διαφημιστικών banners για την ιστορία και τις ομορφιές του Πειραιά στις αποβάθρες της κρουαζιέρας, προκειμένου να κρατήσουμε τους τουρίστες στην πόλη μας. Να είστε βέβαιοι, πως από την πλευρά μας θα υπάρξουν κι άλλες τέτοιου είδους κινήσεις. Ελπίζουμε πως ανάλογο πνεύμα θα επιδείξουν και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι φορείς, ξεπερνώντας στερεότυπα του παρελθόντος".