Latest News

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Δεν βρήκαν λύση, έβγαλαν ψήφισμα...


Μετά από μια εξαντλητική συζήτηση το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά δεν μπόρεσε να βρει λύση σε δύο θέματα που απασχολούν κατοίκους και επαγγελματίες...

της πόλης.

Για δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση συζητήθηκαν στα προ ημερησίας θέματα- σχεδόν για τέσσερις ώρες- οι βεβαιωμένες οφειλές σε παρόδους ιδιοκτήτες ακινήτων (ΕΔΩ), αλλά τα πρόστιμα για όσους επαγγελματίες πλήρωσαν κανονικά μετά από προφορική δέσμευση του πρώην δημάρχου και τώρα καλούνται να πληρώσουν ξανά στο Δήμο Πειραιά. (ΕΔΩ)
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι συμφώνησαν ότι αυτές οι δύο περιπτώσεις κατοίκων και καταστηματαρχών είναι άδικο να πληρώσουν, αλλά δεν μπορούσαν να βρουν λύση και κατέληξαν να εκδώσουν ένα ψήφισμα. 

Το ψήφισμα είναι το ακόλουθο:

Το Δημοτικό Συμβούλιο, λόγω και της παρούσας οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης, προτείνει:
  1. Τη διαγραφή των ήδη βεβαιωμένων μέχρι σήμερα οφειλών σε παρόδιους ιδιοκτήτες ακινήτων κατά πλήρες κεφάλαιο και προσαυξήσεις, που προβλέπονται από τις διατάξεις του Ν.5269/31 και όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν σήμερα, που προβλέπουν την καταβολή αποζημίωσης, λόγω προσκύρωσης ή ρυμοτομίας σε παρόδιους υπόχρεους ιδιοκτήτες, οι οποίοι επωφελούνται από την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου, με αποτέλεσμα να υποχρεούνται στην καταβολή στον οικείο Δήμο ποσού το οποίο ο Δήμος κατέβαλε για λογαριασμό τους σύμφωνα με τις δικαστικές αποφάσεις.

Και
          2. Την κατάργηση, με αναδρομική ισχύ, των διατάξεων του Ν.5269/31 σε     ότι  ρυθμίζει  σε οφειλές παρόδιων ιδιοκτητών όπως ισχύουν σήμερα.

          Το παρόν ψήφισμα να αποσταλεί στους αρμόδιους Υπουργούς καθώς επίσης και στην ΠΕΔΑ και ΚΕΔΕ.
@ Το ψήφισμα δεν αποτελεί λύση και το πρόβλημα παραμένει για κατοίκους και επαγγελματίες...