Latest News

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Ο Δήμαρχος παραμένει αμέτοχος στο μπάζωμα της Πειραϊκής - Ανοικτή επιστολή πολιτών στον Γιάννη Μώραλη

 


Αμέτοχος παραμένει ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο οποίος φαίνεται να παρακολουθεί σαν θεατής το μπάζωμα της ακτής, δίπλα από το Μνημείο του Τάφου του Θεμιστοκλή στην Πειραϊκή...

Αυτό τουλάχιστον καταγγέλλεται στην ανοικτή επιστολή που απέστειλαν οι ενεργοί πολίτες της Α' Κοινότητας στο Reportaz NET.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Κύριε Δήμαρχε,

Από την έναρξη των λιμενικών έργων στη θάλασσα της Πειραϊκής τον Απρίλιο του 2020 έχετε παραμείνει αμέτοχος θεατής στο περιβαλλοντικό έγκλημα του φαραωνικού λιμενικού έργου που συντελείται στην πόλη μας! 

Παραμείνατε αμέτοχος όταν ξεκίνησε το έργο του οποίου τη νομιμότητα είχε αμφισβητήσει ο Συνήγορος του Πολίτη αλλά και ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά  οποίος  ήταν ο πρώτος το 2019 που εξέφρασε επιφυλάξεις. 

Παραμείνατε αμέτοχος όταν ξεσηκώθηκε κύμα αντιδράσεων από επιστημονικούς φορείς (Αρχιπέλαγος, ΕΛΚΕΘΕ, Σύλλογος Ιχθυολόγων Δημοσίου κ.α.), οι οποίοι κατήγγειλαν τις βυθοκορήσεις ως επικίνδυνες για το περιβάλλον και την δημόσια υγεία 

Παραμείνατε αμέτοχος στις καταγγελίες των πολιτών για επιχωματώσεις από τις φορτηγίδες με μπάζα αμφιβόλου συστάσεως, η ποιότητα των οποίων δεν έχει ελεγχθεί από τους φορείς που προβλέπει η ΜΠΕ. 

Παραμείνατε αμέτοχος στις καταγγελίες των πολιτών με φωτογραφικό υλικό για καθημερινή εκτεταμένη ρύπανση της θάλασσας , η οποία πολλές φορές λόγω των ανέμων εκτείνεται για αρκετά χιλιόμετρα στην επιφάνεια της θάλασσας 

Παραμείνατε αμέτοχος στις καταγγελίες για παραβίαση των περιβαλλοντικών όρων του έργου , οι οποίοι όροι προβλέπουν την κατασκευή τοιχίων και ιλυοπετασμάτων, προκειμένου να αποφεύγεται η εναιώρηση των σωματιδίων. Συνέπεια αυτής της παραβίασης ήταν και είναι η μετατροπή των θαλασσίων υδάτων δίκην γαλακτώδους ύδατος, εις βάρος της υγείας των λουομένων στην παραλία του Καλαμπάκα, μια παραλία πολυσύχναστη στην οποία κολυμπούν οι Πειραιώτες όλες τις εποχές του χρόνου(αποδεικτικό υλικό με βίντεο το οποίο έχει αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης).

Παραμένετε και σήμερα αμέτοχος στις επιχωματώσεις που γίνονται δίπλα στο ταφικό μνημείο του Θεμιστοκλή, την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης μας, της οποίας την φροντίδα δεν φέρει μόνο η αρχαιολογική υπηρεσία αλλά και η κοινότητα των πολιτών. Η Κοινότητα  εκπέμπει κραυγή αγωνίας, δεδομένου ότι οι επιχωματώσεις αυτές γίνονται σε απόσταση μικρότερης των 100μέτρων από το μνημείο, και τα υλικά αυτά απλώνονται σε αρκετή έκταση κάτω από την θάλασσα. Κατά τη διάρκεια της επιχωμάτωσης υπάρχει μεγάλη θολότητα στα θαλάσσια ύδατα που υποδηλώνει αυξημένες ποσότητες αιωρούμενων σωματιδίων προερχόμενες  από οργανικές ή ανόργανες ενώσεις που βρίσκονται στα σωματίδια ιλύος. Η άγνωστη προέλευση των υλικών επιχωμάτωσης, ενισχύει την πιθανότητα το μνημείο,  να εκτεθεί σε ουσίες όπως υδροξείδια του σιδήρου και αργιλίου, διοξείδιο του πυριτίου, κ.α., καθώς τα σωματίδια θα επικαθίσουν σε αυτό.


Παραμένετε αμέτοχος στις εξώδικες  εκκλήσεις των δημοτών για την διεκδίκηση της περιοχής « Παλατάκι», ως δημοτική περιουσία, καθώς και  στις  καταγγελίες, και το φωτογραφικό υλικό για την συσσώρευση των αδρανών υλικών και βυθοκορημάτων στον προβλήτα Θεμιστοκλής και στην επικείμενη επεξεργασία τους επί του προβλήτα μετατρέποντας το Παλατάκι  σε μη αδειοδοτημένο εργοτάξιο 50 μέτρα από πυκνοκατοικημένη περιοχή , από σχολεία και αθλητικές εγκαταστάσεις .


 Κύριε Δήμαρχε , επειδή αυτή η πόλη είναι η δική μας πόλη ,εδώ που  έχουμε στήσει τη ζωή μας, όπως και οι γονείς μας έστησαν την δική τους ζωή και  πάλεψαν για να την στηρίξουν , είναι επίσης η πόλη που θα παραδώσουμε στις επόμενες γενεές , σας καλούμε να παρέμβετε άμεσα και να ζητήσετε την διακοπή των έργων ώσπου να δικαστεί η υπόθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας ως ύστατο φύλο συκής της τιμής ενός Δημάρχου.

 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Α ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ –ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ                 ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ 

Ο Δήμαρχος που έβλεπε να μπαζώνουν την Πειραϊκή - Στάλθηκε εξώδικο στον Γιάννη Μώραλη!