Latest News

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: "Μπλόκα" σε φορτηγά που μεταφέρουν μπάζα και περνούν μέσα από την πόλη (ΕΙΚΟΝΕΣ)

 Συμβολικό "μπλόκο" σε φορτηγά που μεταφέρουν μπάζα μέσα από την πόλη έκαναν ...

μέλη της δημοτικής παράταξης «Πειραιάς για Όλους» παρατάχθηκαν απέναντι στα φορτηγά του ΟΛΠ ο οποίος εκμεταλλευόμενος τα lockdown μπαζώνει ανενόχλητος την ακτή του Μνημείο Θεμιστοκλή.

Εννέα μέλη του συνδυασμού παρατάχθηκαν για μια ώρα από τις 10 έως τις 11.00 το πρωί στο δρόμο της Ακτής Μιαούλη,  κόβοντας την κυκλοφορία στο ύψος του κτιρίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά. 
 
 
Με την κίνηση αυτή ήθελαν να διαμαρτυρηθούν συμβολικά για τα φορτηγά που μπαζώνουν ανεξέλεγκτα και χωρίς άδεια την ακτή του αρχαιολογικού χώρου του Μνημείου Θεμιστοκλή.

 

Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν, ο ΟΛΠ επιλέγει να εκμεταλλευτεί το lockdown ξανά, όπως έκανε τον Μάρτιο με τις βυθοκορήσεις, για να προχωρήσει το έργο του Νότιου Προβλήτα Κρουαζιέρας χωρίς νόμιμες εγκρίσεις, ενώ η κυβέρνηση, ο Δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης έχουν αφήσει τον ΟΛΠ ασύδοτο να αυθαιρετεί και  κάποιος πρέπει να τους σταματήσει. 



ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΑΛΛΑΞΑΝ ΔΡΟΜΟ
Ενεργοί πολίτες του Πειραιά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας για αποκλεισμό των διερχόμενων φορτηγών παρά τα περιοριστικά μέτρα.Ανταποκριθηκε επίσης ο περιφερειακός σύμβουλος της Οικολογικής Συμμαχίας Γιώργος Δημητρίου και ο βουλευτής Κρίτων Αρσένης.Η είδηση της συγκέντρωσης μας έκανε τα φορτηγά να αλλάξουν την πορεία τους και να μην περάσουν από την Ε10.Καλουμε τους αρμοδιους,αντιπεριφερειάρχη,Δήμαρχο , πολιτεια ,ΕΛΚΕΘΕ,αρχαιολογικη υπηρεσία να αναλαβουν τις ευθύνες τους ως προς το περιεχομενο των υλικών και την τοξικότητα τους.Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε την δυσμενέστερη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τωρα πλέον λόγω της άφιξης των πρώτων κεσονς εντός και εκτός των δικαστηρίων.
Νικος Αρτεμάκης, Γιώργος Αργυρός και 43 ακόμη
9 σχόλια
4 κοινοποιήσεις


@ Τελικά ο συνδυασμός "Πειραιάς για Όλους" φαίνεται πως αποφάσισε ν' αντιδράσει, έστω καθυστερημένα και συμβολικά, στο μπάζωμα της Πειραϊκής, κάτι που κάνουν εδώ και πολύ και καιρό οι Ενεργοί Πολίτες ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ Πειραϊκή που αυτή την ώρα πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη Ε10 στο λιμάνι του Πειραιά.