Latest News

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

Κορωνοϊός: Εισαγγελική έρευνα για τα κρούσματα στη Νάξο - «Στο μικροσκόπιο» προσκυνηματική εκδρομή στα Κύθηρα

 


Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε για την εκδρομήη Εισαγγελέας Πρωτοδικών Νάξου άνοιξε δικογραφία ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση και αν προκύψουν ευθύνες και ...διωκόμενες πράξεις να αποδοθούν.


Η εκδρομή

Η προσκυνηματική εκδρομή,διοργανώθηκε από τον ιερέα, εφημέριο του ναού του Αγίου Σπυρίδωνα Αγερσανίου Νάξου και σε αυτήν συμμετείχαν 53 άτομα. 

Ξεκίνησαν από το νησί την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, όπου οι εκδρομείς ταξίδεψαν με το Champion Jet προς την Αθήνα και από εκεί, την επόμενη ημέρα με μια ενδιάμεση στάση στο Σύνταγμα, ώστε να συμμετέχουν και άλλοι εκδρομείς, ξεκίνησε οδικώς και στη συνέχεια με καραβάκι, το ταξίδι για τα Κύθηρα.

Η επιστροφή των εκδρομέων στη Νάξο έγινε τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου το απόγευμα.

Τα τεστ και τα κρούσματα

Το νησί επισκέφτηκε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ από τις 22 έως τις 24 Οκτωβρίου και κάποιοι από τους εκδρομείς που παρουσίασαν συμπτώματα κορονοϊού υποβλήθηκαν σε τεστ. Κάποιοι από τους εκδρομείς διαγνώστηκαν θετικοί αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί είναι αυτοί που είτε έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό, είτε έχουν τα συμπτώματα και μένουν σε καραντίνα στα σπίτια τους.

«Καταπέλτης» ο δήμαρχος Κυθήρων

Ο δήμαρχος Κυθήρων, Στράτος Χαρχαλάκης, είναι κατηγορηματικός ότι «δεν τηρήθηκε κανένα μέτρο προστασίας από τα μέλη του γκρουπ».

Η πλήρης δήλωσή του:

«Αναγκάζομαι να παρέμβω αναφορικά με τα όσα ανυπόστατα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με την εκδρομή από τη Νάξο προς τα Κύθηρα.

Ορισμένοι προσπαθούν να αποποιηθούν τις ευθύνες τους και αυτό δεν θα γίνει ανεκτό. Οι δηλώσεις μελών του γκρουπ ότι δήθεν τηρούσαν τα μέτρα προστασίας είναι ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΕΣ.

Τα μέλη του γκρουπ με επικεφαλής τον Ιερέα δεν τηρούσαν ΚΑΝΕΝΑ απολύτως μέτρο σε βαθμό πρόκλησης. Υπάρχουν εγγραφές μαρτυρίες επαγγελματιών και πολιτών των Κυθήρων για τις οποίες αύριο θα ενημερώσω και την κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου που διενεργεί έρευνα».