Latest News

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020

"Δύο ξένοι στην ίδια πόλη" για τα έργα του ΟΛΠ


Αίσθηση, έκπληξη, αλλά και ερωτηματικά προκάλεσε η πλήρης αντίθεση μεταξύ του Γιάννη Μώραλη και του Βαγγέλη Μαρινάκη για τα έργα του ΟΛΠ στον Πειραιά...

όπως τουλάχιστον καταγράφηκε στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης. 

Οι απόψεις μεταξύ του Δημάρχου και του πρώτου δημοτικού συμβούλου & ιδρυτή του συνδυασμού "Πειραιάς Νικητής" εμφανίζονται να είναι διαμετρικά αντίθετες για τα οφέλη στην πόλη από την παρουσία της κινέζικης COSCO στο λιμάνι του Πειραιά. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν ξεκάθαρος ότι μέχρι τώρα δεν έχουμε δει, αλλά και ούτε πρόκειται να δούμε στο μέλλον κανένα όφελος από τους κινέζους, ενώ ο Δήμαρχος και διορισμένο έμμισθο μέλος του Δ.Σ. του ΟΛΠ υποστηρίζει εντελώς το αντίθετο. 

Διαφορετική άποψη έχουν και για τη στάση του Δήμου Πειραιά όσον αφορά στη διέλευση χωρίς άδεια των φορτηγών του ΟΛΠ μέσα από τους δρόμους της πόλης με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να τάσσεται υπέρ πιο αποτελεσματικών ενεργειών, ενώ ο Δήμαρχος παραμένει να παρακολουθεί σαν θεατής, υποστηρίζοντας πως δεν μπορεί να κάνει κάτι ο Δήμος.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον θα είχε να μάθουμε κατά πόσον υπάρχουν άλλοι αιρετοί και στελέχη του συνδυασμού της πλειοψηφίας "Πειραιάς Νικητής" οι οποίοι να συμμερίζονται τις απόψεις του Βαγγέλη Μαρινάκη που είναι περισσότερο κοντά στις θέσεις της κίνησης των Ενεργών Πολιτών ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ στην Πειραϊκή, παρά σε εκείνες της Δημοτικής Αρχής Πειραιά. 


Την αντίθεση Μώραλη - Μαρινάκη για τα έργα του ΟΛΠ, αλλά και ο ρόλος της ΝΔ, σχολιάζει και ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού "Πειραιάς για Όλους" Δημήτρης Γκερλές, ο οποίος σημειώνει τα εξής: 


"Ως η συνεδρίαση των μεγάλων εκπλήξεων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά (20.11.2020), μετά από αίτημα του «Πειραιάς για όλους», με θέμα την διακοπή διέλευσης των βαρέων οχημάτων του ΟΛΠ από την πόλη, την άμεση υπογραφή της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και την κατάθεση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ)

Ο Δήμαρχος και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΠ ΑΕ επανέλαβε ότι τάσσεται υπέρ της επένδυσης η οποία -κατά την άποψή του- θα έχει και μακροπρόθεσμα οφέλη για τον Πειραιά.

Στον αντίποδα, ο δημοτικός σύμβουλος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του στο δημοτικό συμβούλιο, υπογράμμισε ότι o Πειραιάς δεν έχει δει μέχρι τώρα, αλλά ούτε πρόκειται να δει στο μέλλον όφελος με τη μονοπωλιακή συμφωνία της Cosco για το λιμάνι. Πρότεινε, μάλιστα, στο σώμα να απαγορεύσει οποιαδήποτε μεταφορά υλικών για το έργο της επέκτασης μέσα από τους οδικούς άξονες της πόλης.

Μήπως οι αντιφατικές απόψεις Μώραλη-Μαρινάκη αποδεικνύουν έλλειψη σοβαρότητας ή ενιαίας κατεύθυνσης ή και των δύο ή κάτι άλλου;

Στη διαδικτυακή συνεδρίαση είχαν προσκληθεί και συμμετείχαν η αντιπεριφερειαρχης Πειραιά και οι βουλευτές της Α’ Πειραιά -οι 4 από τους 5 της ΝΔ και ο Θοδωρής Δρίτσας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και ενώ η κα Αντωνάκου υποστήριξε με συνέπεια την απόφαση της Περιφέρειας για την ΜΠΕ και οι βουλευτές συμμερίζονταν τις ανησυχίες για την εξέλιξη των έργων του ΟΛΠ, είναι απορίας άξιο ότι τόσοι αιρετοί νεοδημοκράτες (οι προαναφερόμενοι, ο περιφερειάρχης και η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων) να μην έχουν μέχρι σήμερα αναλάβει πρωτοβουλία για ένα ραντεβού με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Για να του εκθέσουν και να υποστηρίξουν τις αποφάσεις του Δημοτικού και του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Άραγε τι μπορεί να περιμένει ο Πειραιάς από την κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο στο θέμα  της ΜΠΕ του ΟΛΠ αλλά και στα άλλα θέματα της πόλης.

Τέλος, η επίμονη άρνηση του Δήμαρχου να μη δοθεί το δικαίωμα λόγου στους κοινοτικούς συμβούλους που ζουν στην συγκεκριμένη περιοχή (Χατζηκυριάκειο, Πειραϊκή) και βιώνουν καθημερινά τα προβλήματα, δείχνει έλλειψη ψυχραιμίας και δημοκρατικής αυτοδιοικητική παιδείας".

@ Δύο ξένοι στην ίδια πόλη για τα έργα του ΟΛΠ στον Πειραιά, λέμε;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ 


Ρουκέτα" Βαγγέλη Μαρινάκη για έργα ΟΛΠ στην Πειραϊκή: Ο Πειραιάς δεν πρόκειται να έχει όφελος από τη COSCO!