Latest News

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Δήμος Πειραιά: “Πράσινο φως” για τον Προϋπολογισμό


Με συνοπτικές διαδικασίες – εξπρές εγκρίθηκε, κατ΄πλειοψηφία, ο προϋπολογισμός 2021 του Δήμου Πειραιά στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ...

της πόλης.

Ο προϋπολογισμός του 2021 πέρασε με τις θετικές ψήφους των συνδυασμών “Πειραιάς Νικητής” και “Πειραιά Πόλη Πρότυπο”, ενώ καταψηφίστηκε από τις παρατάξεις “Πειραιάς για Όλους” και “Λαϊκής Συσπείρωσης”.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης μέσω τηλε -συνεδρίασης έγινε αναφορά για τον Πύργο, την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού, τη βελτίωση των χώρων πρασίνου, το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας, στην Ευφυή Πλατφόρμα, τους διαγωνισμούς που είναι σε εξέλιξη: επισκευές σχολείων, Δωδεκανήσου στα Καμίνια, συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων, πρόσβαση πλαζ ΑΜΕΑ, Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου κ.α.

Όσον αφορά στις τρεις δημοτικές επιχειρήσεις τπο 2021 θα δοθούν στον ΟΠΑΝ 1,3 εκατ ευρώ για την λειτουργία του, στην ΔΗΡΑΠ 1,6 εκατ ευρώ και στην ΚΟΔΕΠ 950 χιλιάδες ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αποφασίστηκε η εγγραφή ποσού 200.000 ευρώ για την επιχορήγηση αθλητικών σωματείων που υπολογίζονται περί τα 50 στο Δήμο Πειραιά.