Latest News

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Έρχεται το πρώτο... πανεπιστήμιο του σεξ - Θα δίνει επιμόρφωση σε sex workers

  


Πλέον η φράση «καθηγητής στο σεξ» αποκτά νέα σημασία, καθώς το νεοϊδρυθέν Centro University «γεμίζει» ένα σημαντικό κενό στη βιομηχανία του διαδικτυακού σεξ... προσφέροντας γνώση με επιχειρηματικό και μαρκετίστικο προσανατολισμό σε όσους θέλουν να δοκιμάσουν την τύχη τους στον εν λόγω τομέα.
 
«Έκανα την εγγραφή μου (σε cam site) στις 3 Οκτωβρίου του 2011 από ένα διαμέρισμα χωρίς έπιπλα και μου υποσχέθηκα ότι δε θα το παρατούσα μέχρι να κάνω αρκετά λεφτά για να καλύψω το πρώτο μου ενοίκιο. Έβγαλα πάνω από 7.000 δολάρια στις πρώτες μου δύο εβδομάδες στη βιομηχανία και δεν έκανα σχέδια να κοιτάξω πίσω», δήλωσε σχετικά στο Dazed η sex worker MelRose Michaels.
 
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η χρήση της webcam της αποτέλεσε για εκείνη ένα βήμα προς την ελευθερία, εξηγώντας ότι το έκανε επί 8 χρόνια προτού «γυρίσει το διακόπτη» προς την premium χρήση των social media. Σήμερα, διαθέτει λογαριασμό στο cam site FanCentro, μέσω του οποίου προσφέρει μηνιαίες συνδρομές στο ιδιωτικό της Snapchat, το οποίο απαιτεί πληρωμή για να ξεκλειδωθεί η υπηρεσία των μηνυμάτων, καθώς και μία fansite συνδρομή.
 
Εκπαίδευση στους «εργαζόμενους του σεξ»

Σύμφωνα με το Marie Claire, όπως οι περισσότερες εργαζόμενες στη βιομηχανία του σεξ, η Michaels έμαθε πώς να επιβιώνει επιτυχώς σε αυτή, επικοινωνώντας με την εν λόγω «κοινότητα» και κάνοντας όλα τα κλασσικά λάθη (κακή διαχείριση χρόνου, άστοχη παραγωγικότητα και σπατάλες χωρίς να υπολογίσει την αποπληρωμή φόρων). Όμως, σχεδόν μία δεκαετία μετά, είναι αποφασισμένη να δώσει στις αρχάριες την ευκαιρία να τα προσπεράσουν όλα αυτά μέσω της στοχευμένης εκπαίδευσης.
 
Με έδρα της το Τενεσί, η Michaels είναι μία από τις καθηγήτριες που προσφέρουν «τα φώτα τους» στους σπουδαστές. Έχοντας ιδρυθεί από το FanCentro, το CentroU είναι μία δωρεάν διαδικτυακή σχολή για επίδοξους influencers ενήλικου περιεχομένου, «προμηθεύοντάς» τους με ό,τι χρειάζεται να ξέρουν σε σχέση με την επιχειρηματική πλευρά της εν λόγω εργασίας.
 
Μέσω εκπαιδευτικών βίντεο, ζωντανών, online σεμιναρίων και σεμιναρίων εξειδίκευσης, το CentroU ενώνει τους επικεφαλής των διαφορετικών τομέων της βιομηχανίας του σεξ που επιμορφώνουν τους ενδιαφερόμενους επί θεμάτων όπως το μάρκετινγκ και η προώθηση, η παραγωγή ταινιών και βίντεο, τα προσωπικά δεδομένα και η λογοκρισία, η υγεία και η ασφάλεια, τα συμβόλαια και ο νόμος. Η σχολή επίσης, παρέχει το πρόγραμμα «Success Coaches», στο οποίο οι σπουδαστές μπορούν να στραφούν όταν έχουν ερωτήσεις ή χρειάζονται συμβουλές.
 
Επίσπευση λόγο lockdown
Η αντιπρόεδρος του FanCentro, Kat Revenga επεσήμανε στο Dazed ότι η ιδέα του πανεπιστημίου προέκυψε πριν από δύο χρόνια, αλλά η πραγματοποίησή του επισπεύστηκε κατά τη διάρκεια του lockdown, εξαιτίας των μαζικών εγγραφών στο site.
 
«Είναι περίεργο να σκεφτόμαστε οποιαδήποτε βιομηχανία χωρίς μια ολοκληρωμένη πηγή εκπαίδευσης», λέει η Revenga, «αλλά στην online βιομηχανία ενηλίκων, η απουσία της ήταν εντυπωσιακή. Για να επιτύχεις πραγματικά ως εργαζόμενος στη βιομηχανία του διαδικτυακού σεξ, χρειάζεσαι ένα αρκετά μεγάλο σετ δεξιοτήτων. Ο κόσμος πιστεύει ότι απλά φαίνεται όμορφο, αλλά είναι επιχείρηση, μάρκετινγκ, διαχείριση επωνυμίας, φωτογραφία και βίντεο, μοντάζ, λογιστική, μαλλιά και μακιγιάζ. Πρέπει να μπορείς να τα κάνεις όλα, ειδικά τώρα».