Latest News

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

"Ντεκόρ" για το Mega το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Πρώτα μεταδόθηκε εκπομπή και μετά πήραν άδεια!


Χωρίς άδεια μεταδόθηκε μουσική εκδήλωση στην εκπομπή  "Σπίτι στο Mega" μέσα από το Δημοτικό Θέατρο... του Πειραιά.

Αυτό τουλάχιστον αποκαλύφθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά,  όπου συζητήθηκε το θέμα της παραχώρησης της σκηνής του Δημοτικού Θεάτρου για μουσικές εκδηλώσεις που μεταδίδονται από το MEGA.

Η σχετική άδεια παραχώρησης του ιστορικού θεάτρου στον τηλεοπτικό σταθμό Mega φαίνεται πως ελήφθη κατόπιν εορτής από το Διοικητικό Συμβουλίου του ΟΠΑΝ.

 Ήδη είχαν μεταδοθεί οι πρώτες μουσικές εκδηλώσεις από τον τηλεοπτικό σταθμό, όταν τα μέλη του Δ.Σ. του ΟΠΑΝ κλήθηκαν να αποφασίσουν εάν επιτρέπουν ή όχι την παραχώρηση της σκηνής του θεάτρου της πόλης. "Αισθανθήκαμε σαν μαριονέτες, όταν μας ζητήθηκε να ψηφίσουμε το θέμα" είπαν δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς είχαν προβληθεί εκδηλώσεις απο το Δημοτικό Θέατρο στην εκπομπή "Σπίτι με το Mega". 

Το Δ.Σ. του ΟΠΑΝ συνεδρίασε μετά την προβολή της μουσικής εκπομπής επειδή, όπως υποστηρίχθηκε, απουσίαζε για λόγους υγείας η γραμματέα του Δ.Σ. και δεν μπορούσε να αντικατασταθεί από άλλο υπάλληλο! (σ.σ. Ο Οργανισμός έχει 8 υπαλλήλους εκ των οποίων 6 είναι ΑΜΕΑ). Αυτό ωστόσο δεν μπορεί να δικαιολογήσει το γεγονός ότι παραχωρήθηκε ο χώρος χωρίς να υπάρξει η απαιτούμενη έγκριση άδειας από το Δ.Σ. ΟΠΑΝ, που παραβιάζει την προβλεπόμενη σύννομη διαδικασία. 

Κατά τη συνεδρίαση δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού “ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ” υποστήριξαν επίσης ότι θα πρέπει το Δημοτικό Θέατρο να λειτουργεί με συγκεκριμένους όρους και να παραχωρείται με συγκεκριμένα κριτήρια, δεδομένου ότι η συχνή χρήση του και η παραχώρησή του για διάφορες εκδηλώσεις ενδεχομένως να τραυματίσει την πολιτιστική του αξία και λάμψη.

Απαντώντας ο Πρόεδρος του ΟΠΑΝ, Σήφης Βουράκης δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις πως είναι δυνατόν να παραχωρείται δημοτικός χώρος και να δίνεται μετά η σχετική  άδεια, ενώ υποστήριξε κατ΄επανάληψη  ότι ο λόγος που διαμαρτύρονται δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης είναι ότι συγκεκριμένος τηλεοπτικός σταθμός είναι ιδιοκτησίας του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος είναι δημοτικός σύμβουλος Πειραιά.

Στο σημείο εκείνο ο επικεφαλής του συνδυασμού "Πειραιάς για Όλους" Νίκος Μπελαβίλας κάλεσε τον Βαγγέλη Μαρινάκη να βγει και ν' απαντήσει στην συνεδρίαση που γινόνται με τηλεδιάσκεψη, αφού αναφέρθηκε τρεις φορές το όνομα του από τον πρόεδρο του ΟΠΑΝ. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν εμφανίστηκε ποτέ στην κάμερα της τηλεσυνεδρίασης   και ο  Ν. Μπελαβίλας ζήτησε να καταγραφεί στα πρακτικά. 

Μώραλης: Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής έδινε δωρεάν το Δημοτικό Θέατρο!

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι πως ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης παραδέχτηκε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του προηγούμενου καλλιτεχνικού διευθυντή Νίκου Διαμαντή είχε παραχωρηθεί το δημοτικό θέατρο σε εκπομπές άλλων τηλεοπτικών σταθμών χωρίς μάλιστα να ζητηθεί ούτε κάποιο ανατ αντίτιμο, όπως  από την εκπομπή ΑΛ ΤΣΑΝΤΊΡΙ του Λάκη Λαζόπουλου μέχρι το ριάλιτι με τα μοντέλα του GNTM.  Ωστόσο η παραδοχή αυτή δεν θίγει μόνο τον προηγούμενο καλλιτεχνικό διευθυντή που στο κάτω κάτω της γραφής είναι υπάλληλος, αλλά και την προηγούμενη διοίκηση του ΟΠΑΝ και γενικότερα της δημοτική αρχή Μώραλη που φαίνεται ότι το γνώριζε αλλά δεν έκανε τίποτα... 

@ Ας υποθέσουμε καλοπροαίρετα ότι τουλάχιστον τότε είχε δοθεί πρώτα άδεια και όχι κατόπιν εορτής όπως  στην εβδομαδιαία παραχώρηση της σκηνής του στο MEGA για να γίνονται τα μουσικά δρώμενα...