Latest News

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

'Άγριες Μέλισσες" στα Κορφιάτικα Βραβεία στον Πειραιά: Η Μαρία Κίτσου δεν παρέλαβε το βραβείο - Αποχώρησε ο Βασίλης Μπισμπίκης



Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλιχθηκαν χθες στην τελετή απονομής των Θεατρικών Κορφιάτικων Βραβείων για το 2020 που... θα είχαν ως τιμώμενη ηθοποιό τη Μαρία Κίτσου.

 Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και έγινε ο… κακός χαμός!

Η Μαρία Κίτσου ήταν να πάρει το βραβείο Ζωή Λάσκαρη, ωστόσο η ίδια δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην τελετή λόγω γυρισμάτων για τις Άγριες Μέλισσες. Και τελικά, οι διοργανωτές αποφάσισαν να δώσουν αλλού το βραβείο με συνοπτικές διαδικασίες. Μάλιστα, ο Βασίλης Μπισμπίκης, ο οποίος παίζει τον “τύραννο” της Ελένης στις Άγριες Μέλισσες, αποχώρησε και εκείνος εις ένδειξη διαμαρτυρίας… Να τονίσουμε ότι ο Μπισμπίκης θα έπαιρνε το επόμενο βραβείο, αλλά έφυγε και εκείνος για να δείξει τη δυσαρέσκειά του.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τα πάνελ πρωινών εκπομπών: “Το Βραβείο Ζωή Λάσκαρη θα δινόταν στην Μαρία Κίτσου. Η ηθοποιός, όμως, επειδή ήταν σε γύρισμα, δεν ήταν στο Δημοτικό Θέατρο. Ο διοργανωτής Δημήτρης Μουζακίτης, λέει επί σκηνής: “Αφού η Μαρία Κίτσου λείπει, θα δώσουμε αλλού το βραβείο. Όχι σε δικό της άνθρωπο να το παραλάβει, αλλού. Προτείνει ο διοργανωτής να γίνει αντικατάσταση. Ο Βασίλης Μπισμπίκης, λοιπόν, ο οποίος θα βραβευόταν στο επόμενο βραβείο, αποχωρεί από το Δημοτικό Θέατρο”.

Μπισμπίκης: "Γι' αυτό έφυγα..."

«Έκανα αυτό που ήταν λογικό, υπερασπίστηκα την συνάδελφό μου»: Αυτή είναι η σύντομη μεν σαφέστατη δε απάντηση που δίνει ο Βασίλης Μπισμπίκης σχετικά με την απόφασή του να αποχωρήσει από την χθεσινή τελετή απονομής των θεατρικών Κορφιάτικων Βραβείων.

 Με αυτόν τον τρόπο ο δημοφιλής ηθοποιός – σκηνοθέτης θέλησε να εκφράσει την διαμαρτυρία του για το γεγονός ότι ένα από τα βραβεία δεν απονεμήθηκε στην φετινή νικήτριά του, Μαρία Κίτσου, επειδή δεν κατάφερε, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, να δώσει το παρών.

Η ενόχληση του Προέδρου

Όσοι παρακολουθούν τον θεσμό των θεατρικών Κορφιάτικων Βραβείων γνωρίζουν πως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ένα βραβείο δεν φθάνει ποτέ στα χέρια του πραγματικού νικητή. Κάτι αντίστοιχο με αυτό που συνέβη χθες με την Μαρία Κίτσου είχε γίνει και σε προηγούμενες τελετές. Ο λόγος είναι πως ο Πρόεδρος και Ιδρυτής της Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης κ. Δημήτρης Μουζακίτης εισπράττει την απουσία των βραβευθέντων ως προσβολή στον θεσμό γι' αυτό και δίνει το βραβείο τους σε άλλους! Προφανώς και αυτή δεν είναι ενδεδειγμένη τακτική για έναν σοβαρό θεσμό πολιτιστικών βραβείων παρόλα αυτά ανάμεσα σε εκείνους που «τιμωρήθηκαν» τα προηγούμενα χρόνια επειδή δεν κατάφεραν να πάνε να παραλάβουν τα βραβεία τους είναι πολύ γνωστά ονόματα του θεάτρου και της τηλεόρασης όπως ο Γιώργος Καπουτζίδης, η Βίκυ Σταυροπούλου κ.α.