Latest News

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, που είναι ο Χρήστος Παππάς: Σε ποιες περιοχές τον ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ - Το τελευταίο στίγμα τηλεφωνικής επικοινωνίας

 


Άφαντος παραμένει ο πρώην υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, την ώρα που.... το σύνολο των καταδικασθέντων της εγκληματικής οργάνωσης έχουν ήδη μεταφερθεί στις φυλακές για να εκτίσουν τις ποινές τους.  

 Ο συνεργάτης του Ηλία Μιχαλολιάκου συνειδητά δεν παραδίδεται στις Αρχές, όπως επιβεβαίωσε και ο δικηγόρος του Περικλής Σταυριανάκης.  

 Η ΕΛ.ΑΣ ερευνά τώρα τις πιθανές τοποθεσίες που μπορεί να έχει καταφύγει. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, τις τελευταίες ημέρες ερευνήθηκαν δύο σημεία και οικήματα στην Αλβανία, στα οποία ο Χρήστος Παππάς είχε κάνει επαφές και ταξίδια στο παρελθόν.   

 Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τρεις συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας που φέρεται να χρησιμοποιούσε ο Χρήστος Παππάς είναι πρακτικά ανενεργές και δεν έχουν γίνει εξερχόμενες κλήσεις. Το τελευταίο του «στίγμα» ήταν την ημέρα της απόφασης του δικαστηρίου στις 7 Οκτωβρίου, με τον δικηγόρο του, σύμφωνα με δημοσίευμα.  

 Ίσως δεν έχει φύγει από την χώρα 

  Πολύπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν πως ο υπαρχηγός του ναζιστικού μορφώματος δεν έχει διαφύγει από την χώρα και θεωρείται πιθανό να βρίσκεται ηθελημένα σε απομόνωση, στον χώρο που είχε κρυφτεί και το 2013, κατά το διάστημα των δύο ημερών που τον αναζητούσαν πριν αποφασίσει να παραδοθεί.   

 Ο Χρήστος Παππάς φαίνεται πως είχε προετοιμάσει από νωρίτερα τις κινήσεις του, μετά την 1η Οκτωβρίου που παρουσιάστηκε τελευταία φορά στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου-Χολαργού. Λίγο μετά την απόφαση του δικαστηρίου οι Αρχές αναζήτησαν για τα ίχνη του, χωρίς αποτέλεσμα. 

  Οι αξιωματικοί που έφτασαν στο σπίτι του με ένταλμα, βρήκαν μόνο συγγενείς του.   

 Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μεταφέρουν ότι οι έρευνες έφτασαν ως το Άγιο Όρος και τα νησιά, δίχως ωστόσο να έχουν κάποιο θετικό αποτέλεσμα.   

Ο Χρήστος Παππάς καταδικάστηκε σε 13 έτη κάθειρξη και 8 μήνες και με το βούλευμα 440/2015 του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, αφαίρεσης διαβατηρίου, και εμφάνιση κάθε 1η-10η-20η κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα.   

Παράλληλα, του είχε επιβληθεί απαγόρευση κίνησης εκτός Αττικής, και κίνησης με πλωτά και εναέρια μέσα, με διανυκτέρευση στο σπίτι του. Μετά από προσφυγή του με νέο βούλευμα 1426/2015, οι περιοριστικοί όροι μεταβλήθηκαν σε παρουσία του μία φορά στο αστυνομικό τμήμα και κατάργηση της διανυκτέρευσης στο σπίτι του.  

 Στο μεταξύ, το απόσπασμα της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του μετατράπηκε σε ένταλμα σύλληψης, το οποίο τις επόμενες ημέρες θα γίνει και διεθνές, με τις ελληνικές Αρχές να έχουν ενημερώσει Interpol και Europol για την ενεργοποίηση των διακρατικών συνδέσμων.