Latest News

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Το "Χαμόγελο του Παιδιού" στον Δήμο Πειραιά: Επικοινωνιακά τρικ και αόριστα ευχολόγια

 


Με επικοινωνιακά τρικ και αόριστα ευχολόγια δεν εκπονείται συγκροτημένο σχέδιο για την παιδική προστασία και πρόνοια στον Δήμο Πειραιά... επισημάνει ο συνδυασμός "Πειραιάς για όλους", ο οποίος σχολιάζει τα εξής:


"Διαβάσαμε με προσοχή το Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση του Δημάρχου κ. Γιάννη Μώραλη με τον πρόεδρο του εθελοντικού οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστα Γιαννόπουλο. Προσπαθήσαμε να κατανοήσουμε αν, εκτός του ρόλου του σαν απαραίτητο συνοδευτικό μιας φωτογραφίας που εξυπηρετεί τις ανάγκες επικοινωνίας του Δημάρχου, περιέχει και κάποιες ουσιαστικές εξαγγελίες ή έστω περιγράφει ένα πλαίσιο συνεργασίας με το «Χαμόγελο του Παιδιού», βασισμένο στη μελέτη και τη γνώση των εξειδικευμένων αναγκών της παιδικής προστασίας στην πόλη μας. Μάταιος κόπος. Ένα αόριστο ευχολόγιο από το οποίο  προκύπτει  ότι ο Δήμαρχος όχι μόνο αγνοεί τις πραγματικές ανάγκες της πόλης άλλα ούτε καν γνωρίζει ότι το «Χαμόγελο του Παιδιού» δεν διαθέτει φυσικό χώρο λειτουργίας του στον Πειραιά, όπως αναληθώς αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου.

Κύριε Δήμαρχε, για μια ακόμα φορά σας επισημαίνουμε ότι η σχεδόν παντελής αδιαφορία σας για ζητήματα ψυχικής υγείας, παιδικής προστασίας και πρόνοιας δεν μπορούν να συγκαλυφθούν με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα.


Αν επιθυμείτε να σχεδιάσετε Υπηρεσίες για την πόλη, αφουγκραστείτε πρώτα την κοινωνία και τους φορείς της: Την Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων, τους εισαγγελείς Ανηλίκων, τις Δομές Ψυχικής Υγείας, τους φορείς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) του Υπουργείου Παιδείας, το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας, που συνεστήθη προ κάποιων μηνών με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου, την ΚΟΔΕΠ. Διαβουλευτείτε, συγκροτήστε ένα σχέδιο δράσης και αναθέστε στο «Χαμόγελο του Παιδιού» ή όποιον άλλο φορέα επιλέξετε με διαφάνεια να το υλοποιήσει.

Η παράταξη μας «Πειραιάς για όλους», όπως πολλές φορές έχει αποδείξει, θα σταθεί αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία που εκτός από επικοινωνιακό θα έχει και ουσιαστικό περιεχόμενο.

Θέλοντας να συμβάλλουμε προς αυτή την κατεύθυνση, θα σας προτείναμε να κινητοποιήσετε άμεσα τους μηχανισμούς του Δήμου, ώστε να διεκδικήσετε από το μέτρο V του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» χρηματοδότηση για την αναβάθμιση παροχών/υπηρεσιών/υποδομών προς ευάλωτες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ΑΜΕα, άστεγους κλπ)". 

Απαιτεί δουλειά, συντονισμό των Υπηρεσιών και γνώση. Στοιχεία που δεν προσφέρονται για πιασιάρικες φωτογραφίες, ενώ τις δάφνες μάλλον θα δρέψει ο επόμενος ή μεθεπόμενος Δήμαρχος. Αξίζει όμως τον κόπο!