Latest News

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Ο «παιδεραστής του Πειραιά» είχε καταδικαστεί σε 23 χρόνια και αποφυλακίστηκε στα τρία με νόμο!

Ο «παιδεραστής του Πειραιά» είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 23 ετών, είχε αποφυλακιστεί μετά από μόλις τρία, αξιοποιώντας τις διατάξεις του...
νόμου Παρασκευόπουλου.


 Ο 52χρονος άνδρας, συνελήφθη ξανά τον περασμένο μήνα από αστυνομικούς για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων αγοριών σε εγκαταλελειμμένο κτίριο της πόλης. Η αστυνομία έδωσε εκ νέου στη δημοσιότητα τα στοιχεία του, αφού κατηγορείται πως κακοποίησε δύο αγόρια 5 και 10 ετών αντίστοιχα, προσφέροντάς τους ως «αμοιβή» 50 λεπτά του ευρώ.    

Πρόκειται για τον Ιωάννη Μπεκρή, του Γεωργίου και της Ελένης, γεννηθέντα την 9-7-1968 στον Πύργο Ηλείας.      

 Ο Μπεκρής πλησίασε τα αγόρια ενώ μάζευαν κουτάκια τα οποία πουλούσαν σε παλιατζή. Η αστυνομία τον συνέλαβε μετά από τηλεφώνημα ενός άνδρα που κατήγγειλε ότι υπήρξε μάρτυρας των πράξεων του.  

  Κατά πληροφορίες ο δράστης περιφερόταν αρκετά στο συγκεκριμένο σημείο και μάζευε σκουπίδια, ενώ ενδέχεται να έμενε στο κτίριο. Τα στελέχη της Ασφάλειας Αττικής θα ερευνήσουν και το οικογενειακό περιβάλλον των δύο ανηλίκων για να διαπιστώσουν πώς τα παιδιά βρέθηκαν εκεί.  Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», που επικαλείται το αποφυλακιστήριο του Μπεκρή, ο άνδρας βγήκε από τις Φυλακές Γρεβενών τον Ιούνιο του 2015 εκμεταλλευόμενος διατάξεις νόμου Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών καταστημάτων.  

 Ο Μπεκρής είχε καταδικαστεί το 2012 από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά. Οι κατηγορίες για τις οποίες καταδικάστηκε ήταν αρπαγή ανηλίκου κατ' επανάληψη, νεότερου των 14 ετών, βιασμός κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή ανηλίκου, σωματική κάκωση ανηλίκου, υπόθαλψη εκούσιας διαφυγής ανηλίκου, ασέλγεια παρά φύσιν κατ' εξακολούθηση και παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου.  

 Ο κακοποιός αποφυλακίστηκε «υπό τον όρο της ανάκλησης, εφόσον δε αυτός σε διάστημα πέντε ετών από την αποφυλάκισή του υποπέσει σε νέα από δόλο αξιόποινη πράξη και καταδικαστεί αμετάκλητα οποτεδήποτε σε στερητική της ελευθερίας ποινή μεγαλύτερη των δύο ετών, θα εκτίσει αθροιστικά και το υπόλοιπο της ποινής για την οποία απολύεται υπό όρο».    

Σημειώνεται πως για τα πέντε χρόνια μετά την απόφυλακισή του είχε τις παρακάτω υποχρεώσεις: α) να διανέμει στον Άγιο Ιωάννη Αμαλιάδας και να μην απομακρύνεται από τον τόπο αυτό χωρίς την έγγραφη άδεια του εισαγγελέα Πρωτοδικών Γρεβενών και β) να εμφανίζεται κάθε πρώτο 15ήμερο κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του.   

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους που επικαλείται η εφημερίδα, ο Μπεκρής «είχε απολυθεί υπό όρους το 2014, με την πρόβλεψη του Π.Κ., δηλαδή 3/5 μεικτά. Ανακλήθηκε η απόλυση (πιθανόν γιατί παραβιάστηκαν όροι), άρα έπρεπε να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής. Και το 2015 απολύθηκε εκ νέου υπό όρους με τον νόμο Παρασκευόπουλου, συγκεκριμένα με το 1/3 πραγματικής έκτισης της ποινής του».   

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν πως πλέον, ο παιδεραστής θα μείνει στη φυλακή για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.  

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτός είναι ο άστεγος που συνελήφθη στον Πειραιά την στιγμή που ασελγούσε σε δύο ανήλικα αγόρια! (ΕΙΚΟΝΕΣ)