Latest News

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ: Ξήλωσαν την έκθεση και μαζεύτηκε περισσότερος κόσμος από τα εγκαίνια! (FOTO REPORTAZ NET)



Ηχηρό "χαστούκι" στους γνωστούς -άγνωστους βανδαλιστές που ξήλωσαν την έκθεση φωτογραφίας για το μπάζωμα της θάλασσας και την καταστροφή του Σαρωνικού, ήταν η μεγάλη προσέλευση κατοίκων στη χτεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Σταυρό...
της Πειραϊκής 



Ο κόσμος ήταν ακόμα περισσότερος και από τα εγκαίνια της έκθεσης, με θέμα την προβολή φωτογραφικού υλικού και βίντεο που καταγράφηκαν από τους κατοίκους, κατά την διάρκεια του 6μηνου περιβαλλοντικού και πολιτιστικού εγκλήματος από το μπάζωμα της Πειραϊκής.
 Στις 24 Σεπτεμβρίου είχε προηγηθεί και καταγγελθεί από τους ενεργούς πολίτες Α' κοινότητας και το Παρατηρητήριο κατοίκων και φίλων της Πειραϊκής, ο βανδαλισμός της έκθεσης φωτογραφίας 21 ταμπλό (!) στον Σταυρό, με σκοπό τον εκφοβισμό του κινήματος.
Στη χτεσινή συγκέντρωση ανέλυσαν την κατάσταση και τις τρέχουσες εξελίξεις η Δήμητρα Βήνη κοινοτική σύμβουλός του Α' διαμερίσματος Πειραιά, ενώ ο καθηγητής θαλασσίου περιβάλλοντος Βασίλης Τσελέντης παρουσίασε την ερημωμένη κατάσταση του βυθού της Πειραϊκής, μετά από έρευνα του που προηγήθηκε την ίδια ημέρα. Ακούστηκαν για πρώτη φορά αποσπάσματα από το μουσικό έργο της μουσικοσυνθέτριας Τάνιας Ζογκόκη.


Στη συγκέντρωση των κατοίκων που εξελίχθηκε σε δυναμικό διάλογο και έντονη καταγγελία εναντίον του προβλήτα στην Πειραϊκή, μίλησε η σύμβουλος στην  Α' Κοινότητα Πειραιά  παιδίατρος Δήμητρα Βήνη.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν μεταξύ άλλων,  οι δημοτικοί σύμβουλοι Αλ. Κοττέας και Θ. Διαβολάκης, ο πρώην αντιδήμαρχος Πειραιά Ι.Σπυράκης, η Κ.Τσουκάκη από το σύλλογο “ ο Κόνων”, το μέλος του ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ι.Χαραλαμπάκης και άλλοι. Προγραμματίστηκαν συναντήσεις για το επόμενο Σαββατοκύριακο.