Latest News

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Δήμος Πειραιά: Βρε καλώς τα παιδιά! - Ποια εταιρεία είναι πίσω από την ενημέρωση για τον Covid – 19 (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Όσοι έτυχε να βρεθούν χθες στο κέντρο του Πειραιά δεν μπορεί να μην "πέτυχαν" τα παιδιά που με τα πορτοκαλί μπλουζάκια που...
έκαναν βιαστικά βόλτες στην πόλη. 

Παρασκευή μεσημέρι, δύο νεαρά παιδιά, αγόρι και κορίτσι, κοντά στα 20,  περνούν μπροστά από γνωστό καφέ στην Βασιλέως Γεωργίου, που αποτελεί δημοσιογραφικό στέκι και όχι μόνο.

"Βρε καλώς τα παιδιά..."  λέει ένας περίεργος και ρωτά το ζευγάρι με τα πορτοκαλί μπλουζάκια εάν είναι από το Δήμο Πειραιά. 
"Είμαστε από εταιρεία που συνεργάζεται με το Δήμο Πειραιά και ενημέρωνουμε για τον κορωνοϊό..." απαντούν τα παιδιά και φεύγουν βιαστικά με κατεύθυνση προς τον Πύργο στο λιμάνι. 

"Βρε βλέπει τι κάνει ο Δήμαρχος; " λέει ένας,  δίνοντας τα σέβη του!
" Καλά, εμάς γιατί δεν μας ενημέρωσαν για τον κορωνοϊο; απορεί ο άλλος και αναρωτιέται "Μήπως έχουμε πιτυρίδα;"!
 Η αλήθεια είναι πάντως πως όση ώρα έπιναν καφέ δεν είδαν να γίνεται καμία ενημέρωση από τα παιδιά που ανά ζευγάρια πήγαιναν πάνω κάτω στα πεζοδρόμια της πόλης.


Λίγες ώρες αργότερα, λύθηκε το μυστήριο. Από το Δήμο Πειραιά στάλθηκε μέσω e- mail δελτίο τύπου που έκανε λόγο "για  ενημερωτική δράση σχετικά με τα νέα μέτρα ασφαλείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών".  
Σύμφωνα με την ανακοίνωση,  από το πρωί,  ομάδες ενημέρωσης του Δήμου Πειραιά (;) για την προστασία κατά του Covid – 19,  κινούνται σε πολυσύχναστα σημεία της πόλης, δίνοντας έμφαση σε περιπτώσεις συνωστισμού, όπως στάσεις λεωφορείων, πλατείες,  εμπορικούς δρόμους, λαϊκές αγορές, παιδικές χαρές και άλλους εξωτερικούς χώρους".
Και συνέχισε:
 "Συνολικά 35 (!) άτομα σε συνεργεία δύο ατόμων και με ομοιόμορφη ένδυση, κινούνται με αυτοκίνητα στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες Πειραιά, προσφέρουν μάσκες ατομικής προστασίας σε όσους δεν διαθέτουν  και ενημερώνουν τους δημότες για τα νέα μέτρα ασφαλείας κατά της πανδημίας".
 Η ανακοίνωση συνοδεύονταν με φωτογραφίες και δήλωση του Δημάρχου Γιάννη Μώραλη, αλλά πουθενά δεν υπήρχε καμία αναφορά "για την εταιρεία που συνεργάζεται ο Δήμος" όπως τουλάχιστον υποστήριξαν τα δύο νεαρά παιδιά που ανήκουν στην ομάδα ενημέρωσης.





@Αλήθεια, ποια είναι η εταιρεία με τα 35 άτομα και τα αυτοκίνητα που συνεργάζεται με το Δήμο Πειραιά που από το Μάρτιο δεν έχει ανακοινώσει επισήμως κανένα κρούσμα κορωνοϊού;