Latest News

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Στο «απαρτχάιντ» της καθαριότητας του δήμου Πειραιά


Την τακτική του εκφοβισμού των εργαζομένων συνεχίζει η δημοτική αρχή του κ. Μώραλη στον Πειραιά με την αγαστή συνεργασία της διεύθυνσης καθαριότητας – ανακύκλωσης που...
η ίδια έχει διορίσει με ανάθεση.

Με άδικες και αναίτιες αναφορές καλούν τους εργαζόμενους σε απολογίες με σκοπό την πειθαρχική τους δίωξη προκειμένου να τους εκφοβίσουν και να μην σηκώνουν κεφάλι στις κάθε είδους αυθαιρεσίες της διορισμένης από τον δήμαρχο διοίκησης που καταπατούν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων. 
Ενδεικτικό της κατάστασης είναι η κλήση σε απολογία συναδέλφου γιατί δεν δούλεψε και τρίτο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο, ενώ  μεγαλο-συνδικαλιστής, πρόεδρος συλλόγου και μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ που είναι διορισμένος με απόφαση δημάρχου προϊστάμενος σε τμήμα της καθαριότητας, «καλεί» τους εργαζόμενους να δουλεύουν ακατάπαυστα επτά ημέρες την εβδομάδα!!!

Στο «απαρτχάιντ» της καθαριότητας του δήμου Πειραιά ο διαχωρισμός των εργαζομένων σε «ημέτερους» και στους …«άλλους» καλά κρατεί. Η αναξιοκρατία, η ανισονομία, τα ρουσφέτια έχουν εδραιωθεί από την δημοτική αρχή και από τους «ένθερμους» υποστηρικτές της και τους «άριστους» διορισμένους της στην διοίκηση.
Η εντατικοποίηση της εργασίας, η εκμετάλλευση, η απληρωσιά της υπερεργασίας, οι τριτοκοσμικές συνθήκες στους χώρους εργασίας, που αποδείχθηκαν και στα πορίσματα του υγειονομικού και περιβαλλοντικού ελέγχου των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, συνδυαστικά με τα παραπάνω συνθέτουν το αντεργατικό προφίλ της δημοτικής αρχής που δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτό της κυβέρνησης.
Αυτοί που όταν έχασαν τις καρέκλες τους στο Σωματείο μας, αυτοί που το υποβάθμισαν, που το διέλυσαν οικονομικά και αξιακά, αυτοί που κάνοντας τους καλούς στην δημοτική αρχή ίδρυσαν διασπαστικό εργοδοτικό σωματείο με μοναδικό σκοπό την εύνοια της δημοτικής αρχής, ΤΩΡΑ που έχασαν τα οφίτσια και τα «μεγαλεία» της αργομισθίας, που τους παρείχε η δημοτική αρχή, θυμήθηκαν την ενότητα και τον αγώνα των εργαζομένων, που μέχρι χθες αποτελούσαν άγνωστες λέξεις για αυτούς. ΤΩΡΑ, ανασκαλεύοντας τις ανακοινώσεις του Σωματείου μας, υιοθετούν αυτά που χρόνια καταγγέλλουμε και οι ίδιοι ήταν μέρος των καταγγελιών μας μαζί με την τακτική που ακολουθεί η δημοτική αρχή. Στον τυχοδιωκτισμό τους και στην εκμετάλλευση των εργαζομένων που επιδιώκουν, με μοναδικό σκοπό το ατομικό τους όφελος, δεν συμπορευόμαστε!
Καλούμε την δημοτική αρχή Πειραιά που βρίσκεται σε ευθεία γραμμή με την πολιτική της κυβέρνησης και απαξιώνει το συνδικαλιστικά όργανα θέλοντας να βάλει τα συνδικάτα στο γύψο, να εξηγήσει στους εργαζόμενους,
Γιατί δεν χορηγεί τα Μέσα Ατομικής Προστασίας
Γιατί δεν εφαρμόζεται προληπτική ιατρική (εξετάσεις)
Γιατί δεν εφαρμόζεται προγραμματισμός εμβολιασμών
Γιατί δεν χορηγεί τα απαραίτητα μέσα προστασίας για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά κλπ)
Γιατί δεν προχωράει σε επαναλαμβανόμενα τεστ για κορωνοϊό σε όλους τους εργαζόμενους
Γιατί δεν προχωράει σε τακτικές απολυμάνσεις στους χώρους εργασίας συμπεριλαμβανομένων και των οχημάτων μηχανημάτων
Γιατί συνεχίζουν να επικρατούν άθλιες συνθήκες στους χώρους εργασίας παρά τα δύο πορίσματα των ελέγχων της Περιφέρειας Αττικής
Γιατί δεν χορηγεί το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε όλους τους εργαζόμενους του γκαράζ ανεξαρτήτου ειδικότητας, όπου αποδεδειγμένα πλέον γίνεται μεταφόρτωση στερεών αποβλήτων, ογκωδών αντικειμένων, ανακυκλώσιμων υλικών κλπ
Γιατί με την ανοχή της υπάρχει το φαινόμενο άλλοι να δουλεύουν υπερωρίες και άλλοι τελικά να τις πληρώνονται
Γιατί τοποθετεί εργαζόμενους σε άλλες θέσεις από αυτές της ειδικότητας τους και από αυτές για τις οποίες προσλήφθηκαν
Γιατί δεν προχωράει σε κρίσεις προϊσταμένων διευθύνσεων και τμημάτων
Καλούμε τους εργαζόμενους
Να διώξουν κάθε φόβο και να γυρίσουν την πλάτη στους εκπρόσωπους του εργοδοτικού συνδικαλισμού που συναινούν και εφαρμόζουν αναντίρρητα τις αυθαιρεσίες της δημοτικής αρχής, ενώ για να προστατέψουν τις θέσεις και τα προσωπικά τους οφέλη γίνονται πολλές φορές «βασιλικότεροι του βασιλέως».
Να συσπειρωθούν και να δώσουν δύναμη στο Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά και μαζί να παλέψουμε ενάντια στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής για ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας.
Το Δ.Σ. του Σωματείου Οδηγών – Μηχανικών και Εργ/των Δήμου Πειραιά