Latest News

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Ανάπλαση στο Μικρολίμανο: Πότε ξεκινά ο εργολάβος


Ένα βήμα πριν αρχίσουν οι εργασίες φαίνεται πως βρίσκεται η ανάπλαση μέρος του παραλιακού μετώπου ...
στο Μικρολίμανο.

Μετά από έξι χρόνια καθυστερήσεων μαθαίνουμε πως μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να πιάσει δουλειά ο εργολάβος – ανάδοχος του έργου, ενώ έως τώρα γίνοντα ορισμένες προεργασίες υποδομής από την ΕΥΔΑΠ. 

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι εργασίες εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν μετά από 8 μήνες από την έναρξη των εργασιών, αν δεν υπάρξουν απρόοπτα και άλλες καθυστερήσεις.
 Το έργο χρηματοδοτείται με πόρους από την Περιφέρεια Αττικής και είναι προϋπολογισμού  5.700.000 ευρώ. Η μελέτη ανάπλασης περιλαμβάνει την Ακτή Κουμουνδούρου τις οδούς Ν. Βότση και Επιδαύρου, τον ελεύθερο χώρο στα "Προσφυγικά", συνολικής έκτασης 15.600 τμ. ενώ αργότερα αναμένεται να δημοπρατηθεί και το υπόλοιπο τμήμα στην παραλία του Μικρολίμανου.


@ Η πλάκα είναι πως διάφοροι ειδήμονες και μη, κυρίως εκτός Πειραιά, έχουν την εντύπωση πως η ανάπλαση στο Μικρολίμανο  έχει τελειώσει εδώ και χρόνια μετά από τόσες πανηγυρικές ανακοινώσεις.  Δύσκολα να ξεχάσει κανείς την επική στιγμή πριν τις δημοτικές εκλογές του 2019 όταν σε debate στον ΑΝΤ1, ο Νίκος Χατζηνικολάου έλεγε στο Δήμαρχο ότι πρόσφατα κατέβηκε στον Πειραιά και του άρεσε πολύ όπως είχε φτιάξει το Μικρολίμανο! 
Μιλάμε για γέλια...