Latest News

Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

Πειραιάς: Αυξημένη κίνηση στο λιμάνι, αναχωρούν οι αδειούχοι -Έλεγχοι και μέτρα

Αυξημένη είναι και σήμερα η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς συνεχίζεται η έξοδος των αδειούχων...
του Αυγούστου.

Το λιμενικό είναι σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση των επιβατών, ενώ γίνονται εντατικοί έλεγχοι στα περισσότερα λιμάνια, για την τήρηση των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.   

Τα μέτρα αυτά προβλέπουν ότι ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών στα πλοία της ακτοπλοΐας είναι στο 60%- για τα πλοία που δεν διαθέτουν καμπίνες- και στο 65% για τα πλοία που διαθέτουν καμπίνες.   

Όλοι οι επιβάτες θα πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, καθώς η διαδικασία προβλέπει τη συμπλήρωση του ειδικού ερωτηματολογίου, αλλά και θερμομέτρηση.  

 Επιπλέον, θα πρέπει να τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου, ενώ υποχρεωτική είναι η χρήση της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους του πλοίου. Στα αεροπορικά καθίσματα υπάρχει ειδική διάταξη, καθώς ένα μένει κενό, παρακείμενο, εμπρός και πίσω.   EUROKINISSI   Πόσοι αναχώρησαν χθες   Για σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 18 δρομολόγια 12 από τη Ραφήνα και 8 από το Λαύριο.  

 Σύμφωνα με στοιχεία των κεντρικών Λιμεναρχείων την Παρασκευή από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 23 απόπλοι πλοίων και αναχώρησαν συνολικά 21.013 επιβάτες για διάφορα νησιά του Αιγαίου, 4.637 ΙΧ οχήματα, 745 φορτηγά και 784 δίκυκλα. Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού πραγματοποιήθηκαν χθες 35 αναχωρήσεις πλοίων και ταξίδεψαν 7.004 επιβάτες, 987 ΙΧ οχήματα, 30 φορτηγά και 410 δίκυκλα.   

Από το λιμάνι της Ραφήνας πραγματοποιήθηκαν 13 απόπλοι πλοίων ενώ αναχώρησαν συνολικά 6.687 επιβάτες 1.820 ΙΧ 67 φορτηγά και 263 δίκυκλα. Από το λιμάνι του Λαυρίου την Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν 10 απόπλοι πλοίων και αναχώρησαν 3.305 επιβάτες, 805 ΙΧ, 33 φορτηγά και 104 δίκυκλα.