Latest News

Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Σήμα κινδύνου από αστυνομικούς για το ΑΤ Νίκαιας: «Σανατόριο» τα κρατητήρια λόγω κρουσμάτων


Σε «σανατόριο» έχουν μετατραπεί τα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Νίκαιας, καθώς «χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την παραμονή κρατουμένων που θα βρίσκονται θετικοί στο ...

νέο κορωνοϊό!


Αυτό τουλάχιστον καταγγέλλει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά που βλέπει τα μέλη της απροστάτευτα και απαίδευτα να υποχρεώνονται σε άσκηση καθηκόντων πέραν από τα υπηρεσιακά τους, τα οποία θα έχουν σχέση με τη φροντίδα κρατουμένων-ασθενών από COVID-19, για τα οποία όμως δεν υπάρχουν ούτε πρωτόκολλα ενεργειών από την ΕΛΑΣ.

Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας, Γιάννης Ραγκούσης και Τρύφων Αλεξιάδης κατέθεσαν ως αναφορά προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Υπουργό Υγείας μετά την ανακοίνωση -καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά.

Στην καταγγελία αναρωτούνται για τα κριτήρια επιλογής του Α.Τ. Νίκαιας, περιγράφουν τις ελλείψεις βασικών υπηρεσιών καθαριότητας του τμήματος και υλικοτεχνικού εξοπλισμού του προσωπικού που πρόκειται να έρθει σε επαφή με θετικούς στον COVID-19 κρατούμενους και εκφράζουν τους φόβους τους για τους υπηρετούντες αστυνομικούς που ανήκουν σε «ευπαθείς ομάδες».

Χαρακτηρίζοντας τις διαταγές παράλογες, αναφέρονται στην επικινδυνότητα της επαφής πλέον των πολιτών της περιφέρειας Β΄ Πειραιά με τις υπηρεσίες του Α.Τ. Νίκαιας και του Τμήματος Ασφαλείας, στη διαταραχή της συμβίωσης αστυνομικών και πολιτών στην κοινωνία και απαιτούν την άρση των διαταγών.    


Οι αντιφατικές κυβερνητικές ανακοινώσεις, χαρακτηριστικές της ανεπάρκειας στη διαχείριση της κρίσης και της απώλειας ελέγχου της κατάστασης, πληθαίνουν και οι Βουλευτές αιτούνται να ενημερωθούν από τα αρμόδια Υπουργεία για τις ενέργειές τους που θα αποτρέψουν διαταγές εις  βάρος της υγείας και της ασφάλειας μεμονωμένων εργασιακών ομάδων, αλλά και όλης της κοινωνίας.