Latest News

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

Δήμος Πειραιά: Η χαμένη μάχη της καθημερινότητας

Το στοίχημα με τα αυτονόητα της καθημερινότητας  έχει χαθεί για τον Δήμο Πειραιά εδώ...
και  πολύ καιρό. 

Παρόλα αυτά, η Δημοτική Αρχή του Γιάννη Μώραλη συνεχίζει - κάθε λίγο και λιγάκι -να διαφημίζει τις γραφικές επικοινωνιακά επιχειρήσεις - σόου για τον καθαρισμό ξεχασμένων και παραμελημένων δρόμων και γειτονιών της πόλης. 


Ακόμη και λίγες ημέρες πριν από τον 15Αύγουστο προβάλλουν με δελτία τύπου, φωτογραφίες και δηλώσεις πως καθαρίστηκαν από ξερά χόρτα δύο εγκαταλελειμμένα οικόπεδα, τα πεζοδρόμια της όδου Αθανασίου Διάκου και έγιναν κλαδεύσεις δέντρων. 

Δηλαδή, μιλάμε για τα αυτονόητα της καθημερινότητας, τα οποία, όπως οφείλουν, κάνουν όλοι οι γειτονικοί Δήμοι, χωρίς ωστόσο, να χρειάζεται να βγάζουν κάθε φορά σχετικές ανακοινώσεις! 

Μάλιστα, στην επιχείρηση εμφανίζεται να δίνει το "παρών" και ο Δήμαρχος Πειραιά, ο οποίος συνομίλησε - λέει - με κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι του ανέφεραν μια σειρά προβλήματα που απασχολούν τη γειτονιά τους.



@ Η αλήθεια είναι ότι με αποσπασματικές παρεμβάσεις -σόου  ανά δύο τρία ή τέσσερα χρόνια δεν κερδίζεται το στοίχημα με τα αυτονόητα της καθημερινότητας τόσο κέντρο όσο και τις ξεχασμένες γειτονιές, όπου εμφανίζουν σε μεγάλο βαθμό την εικόνα μιας πλήρους εγκαταλελειμμένης πόλης...