Latest News

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Γερμανικός Τύπος: Η νίκη Ερντογάν επί της Αθήνας!

Στην ελληνοτουρκική διένεξη για τις γεωτρήσεις και τη διαμεσολάβηση της Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ...
αναφέρεται σχόλιο της Süddeutsche Zeitung. 

  Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα: «Επειδή ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δεν φοβάται τους στρατιωτικούς κινδύνους, οι φρεγάτες των Τούρκων και των Ελλήνων ήρθαν επικίνδυνα κοντά. Η Καγκελάριος κατάφερε να διαμεσολαβήσει μεταξύ των δυο εταίρων του ΝΑΤΟ αλλά προφανώς την τελευταία στιγμή.   

Η Άγκυρα ανέβαλε προς το παρόν τις προκλητικές γεωτρήσεις της. Τώρα θα πρέπει να μιλήσουν. Αυτό όμως σημαίνει πως η Αθήνα θα πρέπει να απομακρυνθεί από τις σκληρές θέσεις της για τα κυριαρχικά δικαιώματα των 3.000 νησιών και νησίδων της. 

Κάτι που για τον ξιφομάχο Ερντογάν, ο οποίος προσβλέπει στο διαμοιρασμό των πρώτων υλών, είναι μια αναμφισβήτητη νίκη».   Την ίδια ώρα, πλησίον του τεμαχίου 3 της κυπριακής ΑΟΖ έδωσε στίγμα, λίγο μετά τις 6 το πρωί της Πέμπτης, το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Barbaros Hayreddin Pasa. 

Λίγες ώρες μετά τη NAVTEX που εξέδωσε η 'Αγκυρα, το πλοίο Barbaros απέπλευσε από το λιμάνι Τasucu όπου βρισκόταν αγκυροβολημένο με κατεύθυνση προς τις δεσμευμένες περιοχές της κυπριακής ΑΟΖ.   

Η κίνηση του Barbaros επιβεβαιώνεται και από τον χάρτη πραγματικού χρόνου πλοίων, ο οποίος απεικονίζει το τουρκικό ερευνητικό ανατολικά της Αμμοχώστου.  Deutsche Welle