Latest News

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Αυτά είναι τα νέα μέτρα Χαρδαλιά για τον κορωνοϊό: Υποχρεωτική η μάσκα και στις εκκλησίες


Την επιβολή νέων μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό αποφάσισε η κυβέρνηση, έπειτα από την αύξηση των κρουσμάτων που ...
παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες.    

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι για όλο τον Αύγουστο θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των εκκλησιών. 

Αναλυτικά, τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων είναι τα εξής:  

Από την 1η Αυγούστου έως και τις 31 Αυγούστου είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των χώρων λατρείας, εκτός των χώρων εστίασης και ιατρικών εξαιρέσεων για άτομα π.χ. με αναπνευστικά προβλήματα.   

Από 1η έως 15 Αυγούστου ισχύει η αναστολή επισκεπτηρίων σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, σε δομές ευάλωτων ομάδων (άστεγοι, πρόσφυγες) και σε νοσοκομεία. Στα νοσοκομεία, όπου κρίνεται αναγκαίο, δύναται να υπάρχει ένας συνοδός με ειδική άδεια. Δεν επιτρέπεται η παραμονή στο νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα λοίμωξης ανωτέρου αναπνευστικού.   

Aπό Δευτέρα 3 Αυγούστου έως 15 Αυγούστου ανακοίνωσε πως αυστηρά 100 άτομα θα μπορούν να παρευρίσκονται σε κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμους, κηδείες και βαφτίσεις κλπ).με τήρηση όλων των υφισταμένων υγειονομικών κανόνων. 

Επιπλέον, ανακοίνωσε την απαγόρευση όρθιων πελατών σε κλαμπ, μπαρ και εστιατόρια και την αναστολή πτήσεων με Τουρκία και Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία μέχρι 15 Αυγούστου.

@ Τρία άτομα πνίγηκαν στις ελληνικές θάλασσας το τελευταίο 24ωρο. 
Μήπως ήρθε η ώρα να απαγορεύσουν τα μπάνια τον Αύγουστο;