Latest News

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

Ποιες είναι οι σεξουαλικές προτιμήσεις των φοιτητών (ΕΡΕΥΝΑ)



Ο σεξουαλικός προσανατολισμός είναι αιτία αυτοκτονικών σκέψεων για πρωτοετείς φοιτητές...
σύμφωνα με μελέτη.
Σε μια εποχή που θέλουμε να χαρακτηρίζουμε προοδευτική, ο ρατσισμός για τη διαφορετικότητα – ειδικά αν αυτή αφορά σε σεξουαλικές συμπεριφορές – ωθεί πολλούς νέους στην κοινωνική απομόνωση, ενίοτε και στην αυτοκτονία.
Σχεδόν το ένα τρίτο των πρωτοετών φοιτητών σκέφτηκαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους, σύμφωνα με στοιχεία από οκτώ χώρες, λόγω του ότι ήταν ομοφυλόφιλοι.
Η πρώτη χρονιά στη σχολή θα μπορούσε να είναι η ιδανική στιγμή για να εξεταστούν όλοι οι σπουδαστές για πιθανό κίνδυνο αυτοκτονίας και να υπάρχει η κατάλληλη παρέμβαση, συστήνουν οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Leuven στο Βέλγιο, που εκπόνησαν τη μελέτη.
«Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε. . . ότι η σχετική αύξηση του κινδύνου εξακολουθεί να είναι μέτρια», δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας Philippe Mortier, ερευνητής νευροεπιστημών στο Πανεπιστήμιο Leuven.
«Ειδικά όταν εξετάζουμε τις απόπειρες αυτοκτονίας (με επικράτηση κατά 4,3% σε όλη τη ζωή), είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι οι περισσότεροι φοιτητές, που παλεύουν με θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού, δεν θα αναπτύξουν σοβαρή αυτοκτονική τάση».
Σε παγκόσμιο επίπεδο, η αυτοκτονία ήταν η δεύτερη αιτία θανάτου μεταξύ εφήβων και νέων 15 και 29 ετών το 2015, σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ).
Στη νέα έρευνα οι επιστήμονες ανέλυσαν στοιχεία για 13.984 πρωοετείς φοιτητές από την Αυστραλία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, το Μεξικό, τη Βόρεια Ιρλανδία, τη Νότια Αφρική, την Ισπανία και τις ΗΠΑ.
Παρόλο που οι αυτοκτονικές σκέψεις ή συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια της ζωής ποικίλλουν ανά χώρα και κυμαίνονται από 15% έως σχεδόν 45%, η ηλικία έναρξης και η επιμονή στην αυτοκτονία, καθώς και οι παράγοντες κινδύνου ήταν παρόμοια μεταξύ όλων των νέων.
Η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι οι σεξουαλικές μειονότητες, όπως οι λεσβίες, οι ομοφυλόφιλοι, οι αμφιφυλόφιλοι και οι transgender (LGBT) φοιτητές είχαν τέσσερις έως οκτώ φορές μεγαλύτερο κίνδυνο από άλλους για αυτοκτονικές σκέψεις και συμπεριφορές. Ετεροφυλόφιλοι φοιτητές με εμπειρία σχέσης με το ίδιο φύλο είχαν περίπου τριπλάσιο έως τετραπλάσιο κίνδυνο, ενώ οι ετεροφυλόφιλοι φοιτητές που έλκονταν από ομοφυλόφιλους διέτρεχαν διπλάσιο κίνδυνο.
healthmag.gr