Latest News

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020

Δολοφονία Μακρή: Παρακολουθούσαν το σπίτι του μέρες πριν τη δολοφονία οι δράστες

Σκηνικό παρακολούθησης του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, ο οποίος δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα της Βούλας...
τον Οκτώβριο του 2018, περιέγραψε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, μάρτυρας-αστυνομικός που κατάθεσε στο δίκη για το συγκεκριμένο έγκλημα.
Συγκεκριμένα, στην κατάθεσή του σήμερα στη δίκη, ο μάρτυρας – αστυνομικός αναφέρθηκε στις έρευνες που έγιναν για τον εντοπισμό των δραστών. Μάλιστα, ο εν λόγω αστυνομικός είναι εκείνος που εξέτασε το υλικό από κάμερες τόσο από το σπίτι του θύματος όσο και γειτονικές οικίες. Να σημειωθεί πως από την κάμερα που υπήρχε στο σπίτι του επιχειρηματία, είχε καταγραφεί και η σκηνή του εγκλήματος.
Καταθέτοντας στο δικαστήριο ο μάρτυρας τόνισε πως από την κάμερα στο σπίτι του θύματος, καταγράφηκε καρέ – καρέ το στυγερό έγκλημα. Ο μάρτυρας κατέθεσε περιγράφοντας τις εικόνες που αποτύπωσε η κάμερα: «Το θύμα πηγαίνει στο αυτοκίνητο, μπαίνει μέσα και εκείνη τη στιγμή, γρήγορα με ταχύτητα, έρχεται άτομο με όπλο στα χέρια, πυροβολεί στο αυτοκίνητο. Το θύμα εξέρχεται από πόρτα οδηγού, και το συνεχίζει τους πυροβολισμούς. Το θύμα καταρρέει. Ο δράστης φεύγει τρέχοντας, φορούσε σκούρα ρούχα, τζόκεϊ στο κεφάλι και έφυγε από την κατεύθυνση που ήρθε. Λίγα δευτερόλεπτα μετά στην πόρτα του συνοδηγού φαίνεται μία αντανάκλαση φώτων και μετά ένα αυτοκίνητο διέρχεται με ταχύτητα από εκεί που έφυγε ο δράστης».
Στη συνέχεια, όπως κατάθεσε ο μάρτυρας, αναζητήθηκε και υλικό από κάμερες από την ευρύτερη περιοχή, από το οποίο οι αρχές οδηγήθηκαν στη μάρκα και τον τύπο του αυτοκινήτου που φέρονται να χρησιμοποίησαν οι δράστες. Μάλιστα, το όχημα αυτό φαίνεται να έχει κάνει τρεις διελεύσεις τις ίδιες βραδινές ώρες έξω από το σπίτι του επιχειρηματία, το προηγούμενο βράδυ της δολοφονίας του. «Από τη σιλουέτα του αυτοκίνητου και την κίνηση του θεωρούμε ότι είναι το ίδιο» κατέθεσε ο μάρτυρας για να αναφερθεί στη συνέχεια στον εντοπισμό εταιρίας ενοικίασης αυτοκινήτων στην Γλυφάδα, από την είχε ενοικιαστεί το συγκεκριμένο όχημα από τις 29 Οκτωβρίου 2018 μέχρι και 2 Νοεμβρίου 2018.
Σύμφωνα, ωστόσο, με τον μάρτυρα – αστυνομικό, το αυτοκίνητο επιστράφηκε μία ημέρα νωρίτερα την 1η Νοεμβρίου «παρότι ήταν πληρωμένο μία ημέρα νωρίτερα και πλυμένο, κάτι ασυνήθιστο». Ακολούθως από τα στοιχεία του ατόμου που είχε νοικιάσει το αυτοκίνητο προέκυψε πως από τις 10 Οκτωβρίου είχαν νοικιαστεί στο ίδιο όνομα τέσσερα αυτοκίνητα και είχαν κλειστεί δωμάτια σε τρία ξενοδοχεία. Ακόμη, από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε πως ήταν δύο τα πρόσωπα που είχαν νοικιάσει τα αυτοκίνητα και είχαν διαμείνει στα ξενοδοχεία. Οι μάρκες και οι τύποι των αυτοκινήτων αυτών, όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, προσομοιάζουν με οχήματα που έχουν περάσει από το σπίτι του θύματος τις προηγούμενες ημέρες πριν την δολοφονία και κυρίως τις βραδινές ώρες.
«Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε καταφέρει από το υλικό από τις κάμερες να έχουμε την πινακίδα και τα εσωτερικά χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων. Δεν μπορώ να πω ότι αυτά που ενοικίασαν, ήταν αυτά που κυκλοφορούσαν έξω από το σπίτι του επιχειρηματία. Σύμπτωση; Ατυχία;» ανέφερε ο μάρτυρας, προκαλώντας αλλεπάλληλες ερωτήσεις από την έδρα.
Εισαγγελέας : Γιατί τους πιάσατε τότε;
Μάρτυρας : Δεν έχω γνώση όλης της δικογραφίας
Εισαγγελέας : Είναι σαν να μας λέτε κακώς τους έχετε πιάσει. Πως κάνετε δικογραφία;
Μάρτυρας : Αυτό που σε μένα έκανε εντύπωση ήταν αυτή η συμπεριφορά τους. Πως άλλαξαν τρία ξενοδοχεία και τεσσάρα αυτοκίνητα σε διάστημα 20 ημερών.
Εισαγγελέας : Πως προβήκατε στη σύλληψη;
Μάρτυρας : Είχαμε ισχυρές ενδείξεις…
Επιπλέον, ο μάρτυρας υποστήριξε στο δικαστήριο πως οι δύο κατηγορούμενοι είχαν αφήσει σε δωμάτιο ξενοδοχείου μία χάρτινη σακούλα στην οποία μέσα υπήρχε μέσα μεταξύ άλλων μία απόδειξη. Από αυτήν οδηγήθηκαν σε κατάστημα αθλητικών ειδών, από το οποίο είχε αγοραστεί μια ζακέτα, ένα παντελόνι και ένα τζόκεϊ. Ο μάρτυρας κατέθεσε πως «το τζόκεϊ που φαίνεται να φοράει ο εκτελεστής στο βίντεο, ήταν ίδιου τύπου που είχε αγοραστεί από εταιρία αθλητικών ειδών».
Νωρίτερα, στο δικαστήριο είχε καταθέσει συνεργάτης του επιχειρηματία, ο οποίος ανέφερε πως την ίδια ημέρα της δολοφονίας ήταν μαζί και δεν είχε αντιληφθεί ο επιχειρηματίας να φοβόταν κάτι.
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 17 Ιουλίου 2020 με την κατάθεση αστυνομικού που υπογράφει το διαβιβαστικό της υπόθεσης. Το σχετικό αίτημα υπέβαλλε στο δικαστήριο ο εισαγγελέας της έδρας.