Latest News

Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Μια οικογενειακή υπόθεση σε τηλεδιάσκεψη...


Σε οικογενειακή υπόθεση τείνουν να εξελιχθούν πλέον οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, με το πρόσχημα...

 της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και την αδιαφορία να δοθεί πρόσβαση στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους για παρακολούθηση των τηλεδιασκέψεων.

Με τη γνώριμη πια και την εξ ανάγκης αποδεκτή (;), λόγω Covid-19,  διαδικασία των τηλεδιασκέψεων πραγματοποιήθηκε και η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.


Στην συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένα 24 θέματα στην ημερήσια διάταξη εκ των οποίων φαίνεται πως ορισμένα είχα ενδιαφέρον για τα τεκτενόμενα στην πόλη, όπως και η συζήτηση των θεμάτων προ ημερησίας. 


Ωστόσο, οι Πειραιώτες δεν έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις εξελίξεις, αφενός επειδή δεν μπορούν να δουν τις συνεδριάσεις και αφετέρου από τους αρμόδιους του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά δεν έχουν δοθεί, τουλάχιστον σε όλους τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους, κωδικοί πρόσβασης για να μπορούν να παρακολουθήσουν τη συζήτηση στο Δ.Σ. και να ενημερώνουν τους δημότες, όπως συμβαίνει σε άλλους Δήμους ή Περιφέρειες.


@Ο Δήμος Πειραιά φαίνεται πως δεν νιώθει την υποχρέωση να ενημερώσει τους δημότες για όσα αποφασίζονται ή όχι στο Δ.Σ. της πόλης, που ίσως πλέον θεωρείται μια οικογενεική υπόθεση.

Με εξαίρεση την ανακοίνωση ενός ψηφίσματος για την Αγία Σοφία, λες και οι Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι έχουν αποστολή να χαράζουν και εξωτερική πολιτική...