Latest News

Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

Πατούλης - Μώραλης για Μικρολίμανο και Άγιο Διονύσιο: Χωρίς καμία αναφορά σε Δούρου - Γαβρίλη για τα έργα!

Ούτε μια λέξη δεν βρήκαν να πουν Πατούλης - Μώραλης για τα έργα ανάπλαση του παραλιακού μετώπου  στο Μικρολίμανο και της περιοχής στον Αγίου Διονυσίου, τα οποία...
είχαν δρομολογηθεί και χρηματοδοτηθεί από τη προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή Αττικής της Ρένας Δούρου ύστερα από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης συναντήθηκε σήμερα, στο γραφείο του στο Δημαρχείο, με τον Περιφερειάρχη Αττικής  Γιώργο Πατούλη και την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, όπου συζήτησαν την πορεία των έργων που ήδη εκτελούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας

Κοινή διαπίστωση ήταν - λέει- ότι έργα, όπως η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου στο Μικρολίμανο, η ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής του Αγίου Διονυσίου κ.α. στο τέλος της τετραετίας αναμένεται ν' αλλάξουν - πάλι- την εικόνα της πόλης.

Τα έργα ανάπλασης σε Μικρολίμανο και Άγιο Διονύσιο εξαγγέλλονται κατ΄επανάληψη τα τελευταία 4-5 χρόνια με πανηγυρικές ανακοινώσεις και δηλώσεις, λες και έχουν ολοκληρωθεί ήδη ενώ οι εργασίες δεν έχουν καλά καλά ξεκινήσει ακόμα. 



 Αστική ανάπλαση Αγίου Διονυσίου

Το έργο δεν ξεκίνησε σήμερα επί Περιφερειαρχής Αρχής Πατούλη. Η αρχή της αστικής ανάπλασης των 470 στρεμμάτων βρίσκεται στο 2017, οπότε η Περιφέρεια Αττικής, με απόφασή της Δούρου και εισήγηση Γαβρίλη, ενέγραψε στον Προϋπολογισμό της και στο Πρόγραμμα Τεχνικών Έργων, το έργο και τη χρηματοδότησή του, από ίδιους πόρους, με 15 εκατ. ευρώ.
Το επόμενο βήμα έγινε, στις αρχές του 2018, με την υπογραφή από την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Πειραιά Προγραμματικής Σύμβασης για την υλοποίηση του έργου στη βάση της μελέτης του Δήμου.
Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής, η οποία σε συνεργασία με το Δήμο εργάστηκαν για την ωρίμανση του έργου και τη δημοπράτησή του μέχρι και την ανάδειξη του προσωρινού ανάδοχου του έργου, που έγινε το Μάιο του 2019.
Σημειωτέον ότι αυτό το έργο αποτελούσε μέρος ενός μεγάλου προγράμματος αναπλάσεων, που υλοποίησε η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τους Δήμους Α’ και Β’ Πειραιά».
Ανάπλαση Μικρολίμανου
Η ανάπλαση του Μικρολίμανου δεν δρομολογήθηκε από την Περιφερειακή Αρχή Πατούλη  ξεκίνησε από το 2015 όταν έγινε και αρχιτεκτονικό διαγωνισμός όπου ελάχιστα ελήφθη υπόψη στα τελικά σχέδια. 
Ενδεικτικά  αναφέρονται όσα είχαν ανακοινωθεί 8 Νοεμβρίου 2017 σε συνάντηση διαβούλευσης και συνεργασίας μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και του Δήμου Πειραιά πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας, με θέμα το έργο της ανάπλασης της περιοχής του Μικρολίμανου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν τα κύρια στοιχεία και χαρακτηριστικά της μελέτης, η υλοποίηση της οποίας θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής με το ποσό των 5.700.000 ευρώ, ενώ το έργο θα εκτελεστεί από το δήμο Πειραιά.
Η ανάπλαση της περιοχής του Μικρολίμανου αφορά μια έκταση περίπου 15,6 στρεμμάτων και προβλέπει δρόμους ήπιας κυκλοφορίας με μεγάλα πεζοδρόμια, ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους περιπάτου και αναψυχής με δενδροφύτευση και άλλο αστικό εξοπλισμό περίπου 4 στρεμμάτων αλλά και παρεμβάσεις ανάπλασης σε συγκεκριμένες οδούς και περιοχές (Ναυάρχου Βότση, προσφυγικά).

@ Πολιτικά είναι λιγάκι άκομψο να μην γίνεται σήμερα έστω μια αναφορά σε όσους πραγματικά εργάστηκαν για να δρομομολογήσουν τα έργα σε Μικρολίμανο και Άγιο Διονύσιο...