Latest News

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Αποζημίωση 19 εκατ. δολαρίων στα θύματα του Χάρβεϊ Γουάινστιν!

Συμφωνία για αποζημίωση σχεδόν 19 εκατ. δολαρίων στις γυναίκες που βίωσαν σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση από τον Χάρβεϊ Γουάινστιν...
 ανακοίνωσε η Γενική Εισαγγελία της Νέας Υόρκη.

«Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν και η Weinstein Company απογοήτευσαν τις γυναίκες υπαλλήλους τους. Μετά από όλη την κακοποίηση, τις απειλές και τις διακρίσεις, αποδόθηκε επιτέλους κάποια δικαιοσύνη στα θύματα», σχολίασε η γενική εισαγγελέας Λετίσια Τζέιμς σε επίσημη ανακοίνωση.   


 Η αποζημίωση ύψους 18.875.000 δολαρίων θα διαμοιραστεί σε «γυναίκες που βίωσαν εχθρικό εργασιακό περιβάλλον, σεξουαλική παρενόχληση και διακρίσεις με βάση το φύλο τους ενώ δούλευαν στην εταιρία του Γουάινστιν, καθώς επίσης και σεξουαλική παρενόχληση από τον Χάρβεϊ Γουάινστιν», διευκρίνισε η εισαγγελία.   


Τα θύματα απαλλάσσονται επίσης από τις συμφωνίες εμπιστευτικότητας και τήρησης απορρήτου που είχαν συνάψει με την εταιρία του πρώην μεγιστάνα παραγωγού ταινιών ή άλλους πρώην εκπροσώπους της σχετικά με σεξουαλικές παρενοχλήσεις από τον Γουάινστιν.    


Πλέον θα έχουν το δικαίωμα να μιλήσουν ελεύθερα για τις ιστορίες τους χωρίς να φοβούνται αντίποινα, τόνισε η εισαγγελία.   


 Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη συμφωνία θα πρέπει να λάβει έγκριση από το πρωτοδικείο αλλά και το πτωχευτικό δικαστήριο, που προεδρεύει της υπόθεσης χρεοκοπίας της Weinstein Company.