Latest News

Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

Απαγωγή μαθήτριας: «Μου έλεγε ότι θα είναι η καινούργια μου μαμά» - Η 10χρονη κατέθεσε με λεπτομέρειες

Καταιγιστικές είναι οι αποκαλύψεις για την κατάθεση της 10χρονης μαθήτριας που έπεσε θύμα απαγωγής...
στη Θεσσαλονίκη.   

 «Μου έλεγε θα είναι η καινούργια μου μαμά και ότι θα είναι πολύ καλύτερη από την κανονική μου μαμά» κατέθεσε η ανήλικη στην ΕΛ.ΑΣ, παρουσία παιδοψυχολόγου, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός STAR.   

 Η κατηγορούμενη πρόλαβε να καταστρέψει τον υπολογιστή της και στην κατοχή της βρέθηκε ανεξήγητα μεγάλο χρηματικό ποσό, αλλά η μνήμη της 10χρονης φαίνεται πως συμπληρώνει αρκετά κενά καθώς, παρά τις ναρκωτικές και ηρεμιστικές ουσίες που της χορηγήθηκαν όσο βρισκόταν σε ομηρία, θυμάται με λεπτομέρειες τις κινήσεις της 33χρονης και συνομιλίες με τρίτους.   

 «Μπήκαμε σε ένα ταξί. Κάποιος την πήρε τηλέφωνο και η Ειρήνη μιλούσε στα ξένα. Δεν καταλάβαινα τι έλεγε. Στο τηλέφωνο έγραφε απόρρητο. Το είδα γιατί καθόταν μπροστά, δίπλα στον οδηγό και εγώ καθόμουν ανάμεσα στα καθίσματα και είδα στο τηλέφωνο που χτύπησε και έγραφε απόρρητο». «Όταν μπήκαμε στο διαμέρισμα μού είπε ότι θα κάνουμε μπάνιο, αλλά χτύπησε το τηλέφωνο της και μιλούσε μάλλον με γυναίκα. Δε μπορούσα να καταλάβω αν ήταν γυναίκα ή άντρας, γιατί μιλούσε σαν γυναίκα, αλλά ήταν πολύ χοντρή η φωνή. Είπε η γυναίκα στο τηλέφωνο, στην Ειρήνη, ότι θα στείλει κάποιον να της δώσει μία επιταγή, νομίζω είπε εκείνο το χαρτί που το δίνεις και παίρνεις χρήματα και να πάει να την "εκπληρώσει". Η Ειρήνη απάντησε "τόσα πολλά λεφτά ...;"» φέρεται να είπε η μικρή μαθήτρια.   

«Τη ρώτησα γιατί ήρθε και με πήρε από τη μαμά μου και μου είπε: "Για να πληρώσω με το ίδιο νόμισμα. Θέλω κάπου να ξεσπάσω". Μετά άρχισε να βρίζει και να λέει γ*** τη μάνα σου, είμαι πολύ χαζή που σε πήρα και θα αποκαλυφθώ», κατέθεσε σύμφωνα με πληροφορίες το κορίτσι, που εξαφανίστηκε το μεσημέρι της 11ης Ιουνίου (ημέρα Πέμπτη) και βρέθηκε να παραπαίει χωρίς αίσθηση του χρόνου, δύο ημέρες αργότερα, το πρωί του Σαββάτου.  

  Το κοριτσάκι είπε στους αστυνομικούς ότι όσο κοιμόταν, άκουγε φλας και είχε την αίσθηση ότι το φωτογραφίζουν, σύμφωνα στοιχεία του τηλεοπτικού σταθμού Mega. Όταν το κορίτσι βρέθηκε, είπε στους αστυνομικούς, ότι η 33χρονη γυναίκα που την άρπαξε φεύγοντας από το σχολείο της, την είχε βάψει με καλλυντικά. Ο δικηγόρος της κατηγορούμενης είχε ισχυριστεί πως η πελάτισσά του είχε απλώς κάνει μπάνιο το κορίτσι επειδή δήθεν ήταν «βρώμικο».    Η αστυνομία ερευνά εξονυχιστικά κάθε διαθέσιμο στοιχείο για της δράσης της γυναίκας, που κατηγορείται μεταξύ άλλων για βιασμό, πορνογραφία ανηλίκου, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.   Η κατάθεση της ανήλικης ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη και έγιναν πολλές παύσεις για να ηρεμίσει. Περιέγραψε με λεπτομέρειες ακόμα και βίντεο-κλήση με έναν άνδρα.

 «Η Ειρήνη μίλησε στην τηλεόραση. Μέσα από την τηλεόραση ήταν σαν κάμερα και έβλεπες και μιλούσες. Βίντεο-κλήση δηλαδή. Ήταν ένας μαύρος σαν αυτούς που πουλάνε βραχιόλια για το χέρι [...] Εγώ δε φαινόμουν στην τηλεόραση. Είδα και τα ονόματα που είχαν Μ..., από κάτω έγραφε Α... και μετά έγραφε Φ... Μιλούσαν στα αγγλικά», φέρεται να κατέθεσε η 10χρονη.  

 Ο χρόνος μετρά τώρα αντίστροφα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, που θα αποκαλύψει στην ΕΛ.ΑΣ με ποιους συνομιλούσε η 33χρονη πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την απαγωγή της 10χρονης. Το κορίτσι είναι σε καλύτερη ψυχολογική κατάσταση και συνεχίζει να φιλοξενείται σε ίδρυμα.