Latest News

Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

Θρίλερ στην Αλβανία: Τι λένε οι μάρτυρες του Ιεχωβά για την τραγωδία

Τρεις γυναίκες, μάνα και δύο κόρες, στην Αλβανία, αποφάσισαν να δώσουν τέλος στη ζωή τους για την «ανάσταση» και για την...
αιώνια ζωή. 

Οι δύο γυναίκες βρέθηκαν νεκρές στο σπίτι τους, στα Τίρανα, ενώ η μικρότερη αδερφή της οικογένειας βρέθηκε ζωντανή, δίπλα στα πτώματα, και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, σε κρίσιμη κατάσταση, λόγω ασιτίας.   

Η αστυνομία προσπαθεί μέσα από την έρευνα στο σπίτι τους να διαπιστώσει αν ανήκαν σε κάποια παραθρησκευτική αίρεση.   

Αν και αρχικά είχε αναφερθεί ότι οι τρεις γυναίκες ανήκουν στους Μάρτυρες του Ιεχωβά, σύμφωνα με αλβανικά μέσα ενημέρωσης η τοπική οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά εξέδωσε ανακοίνωση διαψεύδοντας την όποια σχέση με την οικογένεια. 

Η ανακοίνωση αναφέρει, ότι δεν γνωρίζουν την συγκεκριμένη οικογένεια, αλλά και ότι δεν προτρέπουν τους πιστούς τους σε τέτοιου είδους «θυσίες».   

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως η νεαρή γυναίκα που επέζησε είπε στους αστυνομικούς: «εσείς δεν μπορείτε να κατανοήσετε τις θυσίες μας για να φθάσουμε μέχρι τη στιγμή αυτή».   

Τα πρώτα ιατροδικαστικά στοιχεία, έδειξαν ότι η μεγάλη αδερφή της οικογένειας πρέπει να είχε πεθάνει καιρό πριν και διατηρούνταν στο κρεβάτι της από τη μάνα και την αδερφή σε αναμονή της «ανάστασης», χρησιμοποιώντας διάφορες αλοιφές που δεν επέτρεπαν τη σήψη του σώματος και τη δυσοσμία.  

 Είχε προηγηθεί, τον Ιανουάριο, η αυτοκτονία του πατέρα των δυο κοριτσιών και από κόρες και μητέρα είχαν κόψει κάθε επικοινωνία με τους γείτονες, όπως και την έξοδό τους από το σπίτι.