Latest News

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Δήμος Πειραιά: Αντί διαλόγου ο Δήμαρχος επιλέγει τις συνδικαλιστικές διώξεις!

Απίστευτες πρακτικές από τη Δημοτική Αρχή του Γιάννη Μώραλη εις βάρος εργαζόμενων - συνδικαλιστών στον τομέα της καθαριότητας...
καταγγέλλει του Σωματείου Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών του Δήμου Πειραιά.

Σε ανακοίνωση - καταγγελία σημειώνονται τα εξής:

"Με σκοπό τον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση των εργαζομένων, η δημοτική αρχή του κ. Γιάννη Μώραλη, μετά τις αστήριχτες αναφορές, τις κλήσεις σε απολογία και τις αυταρχικές και αυθαίρετες ποινές σε εργαζόμενους της υπηρεσίας καθαριότητας, προχωρεί τώρα και σε συνδικαλιστικές διώξεις κατά μελών του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών του Δήμου Πειραιά.
Ο δήμαρχος Πειραιά έδωσε εντολή διεξαγωγής Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) κατά του αναπληρωτή Ταμία του Σωματείου Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά, Δημήτρη Κουβαράκη, στηριζόμενος σε αβάσιμη αναφορά του Αντιδημάρχου Καθαριότητας – Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτη Ρέππα, τον οποίον το Σωματείο μας έχει καταγγείλει για την κατ’ επανάληψη ανάρμοστη, αναξιοπρεπή και προκλητική συμπεριφορά του προς τους εργαζόμενους.
Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Ανακύκλωσης κ. Ρέππας που εκτός της συμπεριφοράς του προς τους εργαζόμενους, κατ’ ομολογία προϊσταμένων και διευθυντή,  έχει φτάσει στο σημείο να παραγκωνίζει με την ανοχή της την διοίκηση και με εντελώς ρουσφετολογικές διαδικασίες κατανέμει ο ίδιος τις υπερωρίες στους εργαζόμενους. Ενώ ο ίδιος ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Ανακύκλωσης απαξιώνοντας τους επόπτες και επιστάτες της υπηρεσίας καθαριότητας, έχει επιβάλει σε εργαζόμενο που έχει προσληφθεί με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου τετράμηνης διάρκειας ως οδηγός  να γυρίζει την νύχτα με το προσωπικό μηχανάκι και να σημειώνει την «πρόοδο» της αποκομιδής απορριμμάτων και ογκωδών αντικειμένων!
Είναι θλιβερό το γεγονός ότι συνάδελφοι που ενώ έχουν προσληφθεί ως εργαζόμενοι  καθαριότητας και η δημοτική αρχή παράνομα τους έχει τοποθετήσει στο γραφείο του αντιδημάρχου καθαριότητας – ανακύκλωσης και τους «πριμοδοτεί» με νυχτερινή απασχόληση και υπερωρίες, χωρίς βέβαια να είναι και οι μοναδικοί, να βγάζουν την «υποχρέωση» προς την δημοτική αρχή καταθέτοντας κατά συναδέλφου τους. Ένα έχουμε να τους πούμε «άξιος» ο μισθός σας, …συνάδελφοι!
Ακόμα όμως πιο θλιβερό είναι το γεγονός να υπάρχουν πρόεδροι πρωτοβάθμιων σωματείων του δήμου Πειραιά που για να μην χάσουν τα προνόμια και την «πριμοδότηση» της νυχτερινής απασχόλησης και των υπερωριών, όχι μόνο «ποιούν την νήσσα» αλλά βάζουν πλάτη στον αυταρχισμό και την αυθαιρεσία της δημοτικής αρχής του κ. Γιάννη Μώραλη.
Είναι ξεκάθαρο ότι οι αντιδράσεις και παρεμβάσεις του Σωματείου μας, ενοχλούν την δημοτική αρχή γιατί σπάνε την αφωνία και την συναίνεση της πλειοψηφίας των σωματείων του δήμου Πειραιά, στις ιδιωτικοποιήσεις που προωθεί η δημοτική αρχή, στα ελλιπή Μέσα Ατομικής Προστασίας, στις ακατάλληλες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, στην εντατικοποίηση της εργασίας, στην αναξιοκρατία, στην ανισότητα μεταξύ εργαζομένων, στα «βολέματα» των «δικών μας παιδιών» όπως και σε όλα τα ζητήματα που θίγουν εργασιακά δικαιώματα.   
Κάθε προσπάθεια της δημοτικής αρχής και του δήμαρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη να ποδηγετήσουν και να ελέγξουν το Σωματείο μας, με συνδικαλιστικές διώξεις, με αυταρχισμό και εκφοβισμό, παρεμβαίνοντας ακόμα και στα εσωτερικά του Σωματείου, θα πέσουν στο κενό.
Το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά στηρίζει τον αναπληρωτή Ταμία Δημήτρη Κουβαράκη, όπως και όλους τους εργαζόμενους – μέλη του και καταδικάζει την εντολή του δημάρχου Πειραιά για διεξαγωγή ΕΔΕ σε βάρος του που συνιστά συνδικαλιστική δίωξη.
Ούτε οι συνδικαλιστικές διώξεις, ούτε ο αυταρχισμός και οι αυθαιρεσίες θα κάμψουν το Σωματείο μας ώστε να σταματήσει να αντιδρά και να αντιστέκεται στην πολιτική αυθαιρεσία της δημοτικής αρχής Πειραιά που εξυπηρετεί επιχειρηματικούς ομίλους και εργολάβους και είναι ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων και τα συμφέροντα των δημοτών.
Καλούμε τον Δήμαρχο Πειραιά να πάρει πίσω την εντολή διενέργειας ΕΔΕ, να επιλέξει τον διάλογο με τους εργαζόμενους και όχι τις πειθαρχικές διώξεις προκειμένου να λυθούν προβλήματα που χρονίζουν.
Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο Σωματείο μας και να καταγγέλλουν κάθε προσπάθεια εκβιασμού, εκφοβισμού και τρομοκράτησης από την δημοτική αρχή που πέφτει στην αντίληψή τους".