Latest News

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Μπαλάκι ευθυνών & αλληλοκατηγοριών στο Δήμο Πειραιά - Να παραιτηθεί ο Μώραλης από το Δ.Σ. της ΟΛΠ ΑΕ



Μπαλάκι έχουν γίνει οι ευθύνες στο Δήμο Πειραιά για το θέμα του λιμανιού με τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη να αλληλοκατηγορείται με τον επικεφαλής του συνδυασμού "Πειραιάς για όλους"  Νίκο Μπελαβίλα ο οποίος...
τον κάλεσε να παραιτηθεί από μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΠ ΑΕ.

"Τρικυμία" φαίνεται πως προκάλεσε το μείζον θέμα με την επέκταση του λιμένα της κρουαζιέρας στην Πειραϊκή που συζητήθηκε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά  μετά το πράσινο φως  στην Περιβαλλοντική Μελέτη Επιπτώσεων της ΟΛΠ ΑΕ από την Περιφέρεια Αττικής.
Ο Νίκος Μπελαβίλας ζήτησε από το δήμαρχο Πειραιά να παραιτηθεί (από διορισμένο και αμοιβόμενο) μέλος του ΔΣ της ΟΛΠ, καλώντας τον να ξεκαθαρίσει εάν είναι με τους Κινέζους ή με τους Πειραιώτες. 
Εμφανώς ταραγμένος ο Δήμαρχος Πειραιά απάντησε :
“Να παραιτηθούν ο Αλ. Τσίπρας, ο Θ. Δρίτσας, η Ρ. Δούρου και όλοι όσοι υπέγραψαν τη συμφωνία παραχώρησης του λιμανιού στη COSCO και μετά να ζητήσετε και τη δική μου παραίτηση. 
Ας αναλάβουν πρώτα τις ευθύνες τους εκείνοι που πανηγύριζαν όταν υπεγράφη η συμφωνία και μάλιστα έβγαλαν και τα χρήματα για την επέκταση του λιμανιού και μετά ας συζητήσουμε και για τη δική μου παραίτηση”.
O N. Μπελαβίλας θεώρησε ότι όφειλε ν' απαντήσει στα λεγόμενα του Δημάρχου Πειραιά ο οποίος φαίνεται πως δεν αντιλαμβάνεται τις ευθύνες που τον βαρύνουν ως μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΠ ΑΕ και σε ανακοίνωσή του σημειώνει μεταξύ άλλων τα εξής:
"Επαναλαμβάνουμε: ο Γιάννης Μώραλης πρέπει να αποφασίσει με ποιους είναι, με τους Πειραιώτες ή με τους Κινέζους. Ουδείς του ζήτησε να παραιτηθεί από δήμαρχος, αυτό θα το αποφασίσουν οι Πειραιώτες στις επόμενες εκλογές. Να παραιτηθεί από το ΟΛΠ του ζητήσαμε για να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στους Κινέζους οι οποίοι με τις πλάτες της κυβέρνησης αδιαφορούν για την νομοθεσία. Το είχαμε πει από πέρσι, το ξαναλέμε και τώρα.

Όσον αφορά την δήλωση του περί παραίτησης Τσίπρα, Δρίτσα και Δούρου μάλλον χρειάζεται μαθήματα συνταγματικής λειτουργίας. Ο Αλέξης Τσίπρας και η Ρένα Δούρου κρίθηκαν από τον λαό και βρίσκονται στην αντιπολίτευση ενώ ο Θοδωρής Δρίτσας είναι βουλευτής – εκπρόσωπος των Πειραιωτών όπως οι ίδιοι αποφάσισαν. Δεν είναι μέλη του ΔΣ της Cosco για να παραιτηθούν. Όπως και ο ίδιος είναι βεβαίως εκλεγμένος Δήμαρχος αλλά και μέλος του ΔΣ της Cosco. Έχει κάποια διαφορά. Και επιπλέον βαρεθήκαμε αντί να συζητάμε τι συμβαίνει στην Πειραϊκή αυτή τη στιγμή, να συζητάμε τι συνέβη πριν πέντε χρόνια στο Υπουργείο Ναυτιλίας, στο Eurogroup και στο ΤΑΙΠΕΔ. Για το τώρα έχουμε και έχετε εκλεγεί κύριε Δήμαρχε, κρινόμαστε και θα κριθούμε, όχι για το 2015"!



ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΜΠΕΛΑΒΙΛΑ
 Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης απάντησε, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:
«Η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά εξακολουθεί να παίζει το αγαπημένο της παιχνίδι, το κρυφτό. Όσο κυβερνούσαν ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ κρυβόντουσαν και σήμερα πάλι επιλέγουν, κρυπτόμενοι πίσω από γραπτές ανακοινώσεις, να κάνουν το άσπρο μαύρο.
Η υποκρισία όμως έχει τα όριά της. Αντί να απολογηθούν για την ασυνέπειά τους έχουν το θράσος να κουνούν το δάχτυλο και να ζητούν τα ρέστα, περνώντας τους Πειραιώτες για ανθρώπους χωρίς μνήμη και μάλιστα για τόσο πρόσφατα γεγονότα.
Με απλά  λόγια, ο επί χρόνια επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, Βουλευτής Α’ Πειραιά και αρμόδιος Υπουργός Ναυτιλίας δεν ασχολήθηκε με τη μεγαλύτερη υποχρεωτική επένδυση του master plan, η οποία μάλιστα θα λάμβανε χώρα στον Δήμο του Πειραιά!!!! Επίσης δηλώνει ευθέως ότι τα θέματα που τίθενται τώρα δεν είχαν τεθεί από κανέναν την κρίσιμη περίοδο.
Ο λαϊκισμός, με τον οποίο πολιτεύτηκαν και εξακολουθούν να πολιτεύονται  είναι επικίνδυνος. Η ταραχή μάλλον δεν αφορά λοιπόν το πρόσωπό μου, αλλά τον ίδιο τον κύριο Μπελαβίλα και προφανώς κάποια από τα μέλη του συνδυασμού του, καθώς εχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πειραιά.
Σήμερα, όμως, με νέα γραπτή προσωπική του ανακοίνωση με καλεί να παραιτηθώ από το Δ.Σ. της Ο.Λ.Π. Α.Ε. γιατί όπως ισχυρίζεται δεν μπορεί να είμαι και με τους Κινέζους και με τους Πειραιώτες. Προφανώς πιστεύει ότι το συμφέρον του Ο.Λ.Π. είναι αντίθετο με το συμφέρον των Πειραιωτών.
Βέβαια, για όσους συντρόφους του προανέφερα και οι οποίοι υπέγραψαν, ψήφισαν και διαφήμιζαν επί χρόνια τη βλαπτική, κατά τον κύριο Μπελαβίλα, για τους Πειραιώτες επένδυση, μιλιά.
Προφανώς, σήμερα, σε αυτή τη νέα πολιτική συγκυρία, αλλάζοντας ξανά θέση, λέγοντας άλλα στο δημοτικό συμβούλιο, άλλα στο περιφερειακό συμβούλιο, άλλα στο κομματικό ακροατήριο και άλλα στις κουραστικές, καθημερινές σχεδόν, δημόσιες ανακοινώσεις του, επιχειρεί απλά να αθωώσει όσους άλλα έλεγαν επί δεκαετίες και άλλα έπραξαν όταν κλήθηκαν να πάρουν αποφάσεις. Τα συμπεράσματα είναι των δημοτών μας...».
 @ .Μήπως ο ένας πετάει το μπαλάκι στον άλλον για το ποιος ευθύνεται περισσότερο ή είναι ιδέα μας;
Σε κάθε περίπτωση, οι ευθύνες του ενός δεν μπορεί να αποτελούν άλλοθι για τον άλλον
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιος ο ρόλος Δρίτσα - Μώραλη για το Παλατάκι