Latest News

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Ή Πρόεδρος ή Συμπαρουσιαστής ή Εκπρόσωπος Τύπου!

Και Πρόεδρος και Συμπαρουσιαστής και Εκπρόσωπος Τύπου, γίνεται;
Κι όμως γίνεται!

Ο λόγος για τον Αλέξανδρο Τζεφεράκο, ο οποίος αν και κατάφερε να επανεκλεγεί οριακά στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου του συνδυασμού "Πειραιάς Νικητής", ωστόσο στάθηκε τυχερός και διορίστηκε Πρόεδρος στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά (ΔΗΡΑΠ). 

Και Πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ

Γνωστός Μανιάτης με δεξιά ιδεολογία, γυναικολόγος στο επάγγελμα, μπορεί να μην είχε καμία εμπειρία με τα ΜΜΕ, καθώς η μοναδική του σχέση με το αντικείμενο ήταν ίσως ότι υπήρξε ακροατής του Δημοτικού Ραδιοφώνου Πειραιά. 
Οι κακές γλώσσες στο λιμάνι λένε πως δεν μπορεί να έπαιξε ρόλο στην επιλογή της Δημοτικής Αρχής Μώραλη η κριτική στη ΔΗΡΑΠ που είχε ασκήσει σε ανύποπτο χρόνο την προηγούμενη τετραετία, για την ετήσια επιχορήγηση των περίπου 1.700.000 ευρώ από ταμεία του Δήμου σε σχέση με τη χαμηλή ακροαματικότητα και ανύπαρκτα έσοδα από διαφημίσεις, ανόιγοντας  εμμέσως πλην σαφώς θέμα ακόμα και για κλεισίματος του δημοτικού ραδιοφώνου της πόλης
ΔΕΊΤΕ ΕΔΩ
"Καμπανάκι" από Αλέξανδρο Τζεφεράκο για το "Κανάλι 1": "Ο δημότης του Πειραιά πληρώνει 1.700.000 ευρώ για το ραδιόφωνο και μπορεί να μην έχει να φάει"!

Και Συμπαρουσιαστής

Οι απόψεις περί λουκέτου στο "Κανάλι Ένα 904" φαίνεται ότι άλλαξαν μετά την ανάληψη της διοίκησης της ΔΗΡΑΠ. 
Τώρα  εμφανίζεται συχνά πυκνά σε ρόλο συμπαρουσιαστή σε εκπομπές διαφόρων δημοσιογράφων που, όπως δεν τους λογοκρίνουν πότε όπως διατείνονται από την Διοίκηση της ΔΗΡΑΠ! 
Πάντως δεν είναι τόσο δεοντολογικό ο πολιτικός προϊστάμενος του Δημοτικού Ραδιοφώνου Πειραιά να χρησιμοποιεί -για να μην πούμε να κάνει κατάχρηση της θέσης στην Προεδρία της ΔΗΡΑΠ -για την προσωπική του προβολή  μέσα από την συχνότητα του "Καναλιού Ένα". Αυτό τουλάχιστον έχουν αρχίσει να λένε δεξιά και α-δέξια διάφοροι Δημοτικοί Σύμβουλοι από το συνδυασμό "Πειραιάς Νικητής" που δεν έχουν την ευκαιρία να βγαίνουν σχεδόν καθημερινά σε εκπομπές, κάνοντας λόγο για άνισο ανταγωνισμό, παρά το γεγονός ότι  το "Κανάλι Ένα 904" δεν το ακούει σχεδόν κανείς στον Πειραιά.

 Ο ρόλος του συμπαρουσιαστή όμως κρύβει παγίδες, ειδικά όταν δεν υπάρχει δημοσιογραφική εμπειρία, όπως φάνηκε σε πρόσφατη εκπομπή στο "Κανάλι Ένα 904" για τα έργα στην Πειραϊκή.
Ο Πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ πήρε πάνω του όλη τρίωρη εκπομπή και καπέλωσε τον παρουσιαστή, κάνοντας αλλεπάλληλες ερωτήσεις και ατελείτους διαλόγους με τους ομιλητές,  που είχε διαφορετική πολιτική άποψη. 
Κάπου εκεί χάθηκε η μπάλα, όταν άρχισε να συζητά για αρκετή ώρα, λες και ήταν παρέα σε καφενείο με καλεσμένο σχετικά με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τις δημοτικές εκλογές, την εκκλησία και τον Ολυμπιακό, που προφανώς ήταν εκτός θέματος... και τόπου.


Και Εκπρόσωπος Τύπου  

Ο ίδιος έχει αναλάβει ατύπως και τον ρόλο του Εκπροσώπου Τύπου της Δημοτικής Αρχής του Γιάννη Μώραλη, καθώς συνηθίζει ν' απαντά επί παντός επιστητού στα sosial media.  Σχεδόν καθημερινά ανοίγει διαλόγους χρήστες σε ομάδες στο Facebook. 
Η συνήθεια αυτή δεν είναι καινούργια, καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που στο παρελθόν ερχόνταν σε δημόσια αντιπαράθεση με δημότες για τα κακώς κείμενα του Δήμου Πειραιά.
 Αυτό όμως κρύβει και κινδύνους, καθώς μπορείς εύκολα να παρασυρθείς σε διαλόγους με λεκτικές παρεκτροπές που αποτελούν "βούτυρο στο ψωμί" των διαφόρων τρολ του διαδικτύου...
Ωστόσο τώρα φαίνεται πως γίνεται σε καθημερινή βάση, λες και εκτελεί χρέη Εκπροσώπου Τύπου της Δημοτικής Αρχής Πειραιά. 

@ Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να επιλέξει 
Ή Πρόεδρος ή Συμπαρουσιαστής ή Εκπρόσωπος Τύπου!