Latest News

Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Κορωνοϊός στο Δήμο Πειραιά: Τι (ΔΕΝ) έκανε η Δημοτική Αρχή - Ξυπνήστε από το λήθαργο και πάρτε μέτρα!

Απροετοίμαστος, χωρίς κοινωνικό σχέδιο για τη διαχείριση των επιπτωσεων της πανδημίας του κορωνοίου, εμφανίστηκε ο Δήμος Πειραιά, καθώς κατέρρευσε ο μηχανισμός πρόνοιας και υπολειτουργούν οι υπηρεσίες με την ...

στήριξη των συμβασιούχων οκταμηνιτών.

Αυτά τουλάχιστον καταγγέλλει, μεταξύ άλλων, ο συνδυασμός "Πειραιάς για Όλους", ο οποίος συστήνει "να ξυπνήσει η δημοτική πλειοψηφία από τον λήθαργο και να επιστρέψει στον ρόλο που της ανέθεσαν οι Πειραιώτες, με τη λήψη των άμεσων μέτρων".

Αποκαλυπτικά είναι τα βασικά σημεία της ανακοίνωσης 

"Τι έκανε ο Δήμος Πειραιά;

Ζητούσαμε ήδη από τις πρώτες ημέρες να υπάρξει ένα επιχειρησιακό σχέδιο διαχείρισης της κρίσης. 
Ένα κοινωνικό σχέδιο. Όχι μόνο δεν υπήρξε, αλλά ο Δήμος Πειραιά φάνηκε απολύτως απροετοίμαστος να χειριστεί ακόμη και τα υποτυπώδη, να εφαρμόσει δηλαδή τις σχετικές με την πανδημία κυβερνητικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου: 
για το προσωπικό, για την τηλε-λειτουργία της διοίκησης, για τη φροντίδα των ευάλωτων. 
Ο μηχανισμός πρόνοιας κατέρρευσε και οι υπηρεσίες του Δήμου στηρίζονται στην εξόντωση των συμβασιούχων οκταμηνιτών.
Ζητάμε λοιπόν, από όλες τις δημοτικές παρατάξεις μία συμφωνία: Η δημοκρατία στον Δήμο να συνεχίσει να λειτουργεί ακόμη και σε αυτές τις δραματικές συνθήκες.  Το Δημοτικό Συμβούλιο να αναλάβει τις δράσεις που του αναλογούν, και τα Κοινοτικά Συμβούλια  να παίξουν τον ρόλο τους στήνοντας δίκτυα βοήθειας και ενημέρωσης στις γειτονιές.

Τα μέτρα  άμεσης προτεραιότητας να ληφθούν, συνοψίζονται στα εξής:
  1. Αναστολή των τροφείων στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.
  2. Απαλλαγή των επιχειρήσεων που αναστέλλουν την λειτουργία τους από τα τέλη χρήσεων κοινοχρήστων χωρών.
  3. Απαλλαγή τελών καθαριότητας και φωτισμού όσων επαγγελματιών εντάσσονται στους οικονομικά πληγέντες.
  4. Αναστολή είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων για το διάστημα που διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας.
  5. Πλήρης ενεργοποίηση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».
  6. Πλήρης ενεργοποίηση της Γραμμής Υποστήριξης ως ουσιαστικού κόμβου επικοινωνίας και επιστημονικής στήριξης αντί της λειτουργίας της ως τηλεφωνικού κέντρου καταγραφής εισερχομένων.
  7. Άμεση μετακίνηση των δεκάδων αστέγων της πόλης σε ασφαλές, ανθρώπινο και υγιεινό κατάλυμα, όπως άλλωστε προβλέπεται από τη νέα νομοθεσία.

"Ο Πειραιάς θα βυθστεί σε βαθιά οικονομική κρίση"

Γνωρίζουμε ότι αυτή τη στιγμή άνθρωποι υποφέρουν και ότι την επόμενη μέρα ο Πειραιάς θα βυθιστεί πάλι σε μία βαθιά οικονομική κρίση.  Δεν θέλουμε να αφήσουμε κανέναν αβοήθητο, δεν θέλουμε να αφήσουμε την πόλη στον αυτόματο πιλότο, μπροστά στα δύσκολα που έρχονται. Και δεν θα το κάνουμε. Ξέρουμε ότι θα περάσουν αυτά που ζούμε σήμερα, οι επιπτώσεις της πανδημίας όμως θα είναι τρομακτικές για πολλούς αν δεν δράσουμε τώρα, με σχέδιο, στοχευμένα, και συντονισμένα.
Και θα τα καταφέρουμε γιατί είμαστε από εδώ, είμαστε εδώ και συνεχίζουμε να ζούμε στον Πειραιά, δίπλα και μαζί με τους συμπολίτες μας.

Ξυπνήστε!

Καταλήγοντας στην ανακοίνωση σημειώνεται:
"Σε αυτή την κατεύθυνση λοιπόν, προτείνουμε να ξυπνήσει η δημοτική πλειοψηφία από τον λήθαργο και να επιστρέψει στον ρόλο που της ανέθεσαν οι Πειραιώτες, με τη λήψη των άμεσων μέτρων...".