Latest News

Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Το ανέκδοτο με την ανακύκλωση στο Δήμο Πειραιά




Γελάνε με το ανέκδοτο για την ανακύκλωση στο Δήμο Πειραιά καθώς συνεχίζει να βρίσκεται ουραγός με μονοψήφια ποσοστά που...
σημαίνει ότι πληρώνουν ακριβά για να οδηγούνται τα απορρίμματα σε ταφή.

Η αλήθεια είναι ότι ο Δήμος Πειραιάς είναι πολύ πίσω από το μέσο όρο των Δήμων της χώρας  γιατί απλά  ποτέ δεν είχε ποτέ σοβαρή στρατηγική στον τομέα της ανακύκλωσης.


Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την κατάταξη του κάθε Δήμου στην λίστα της ανακύκλωσης του ΕΔΣΝΑ που δεν φανερώνει μόνο τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες της κάθε δημοτικής αρχής, αλλά σχετίζεται ευθέως και με τις τσέπες των δημοτών και το ύψος των δημοτικών τελών που για την καθαριότητα όπως είναι γνωστό είναι ανταποδοτικά.


ΔήμοςΣύμμεικταΑνακύκλωσηΣύνολο ΑπορριμμάτωνΠοσοστό Ανακύκλωσης




ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ







71.454.844







2.765.273







74.220.117







3,73%

Αν και  Πειραιάς παραμένει πολύ πίσω στο θέμα της ανακυκλωσης, αυτό δεν εμποδίζει την δημοτική αρχή να πανηγυρίζει και να βρίσκει άλλοθι σε κάποιες εκδηλώσεις - σόου που τις βαφτίζει γιορτές, χωρίς να μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς τι ακριβώς γιορτάζουν στο Δήμο...

Με την ευκαιρία, καλό είναι να κάνουν μια βόλτα και να ελέξουν εάν δουλεύουν τα μηχανήματα ανταποδοτικής ανακύκλωσης σε διάφορα σημεία της πόλης, γιατί όπως καταγγέλλουν δημότες τα βρήκαν χαλασμένα όταν έτυχε να πάνε με τα παιδιά τους ν' ανακυκλώσουν υλικά.

Γι' αυτό, γελάνε με το ανέκδοτο της Ανακύκλωσης στο Δήμο Πειραιά, λέμε...