Latest News

Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: «Κρούσματα κορωνοϊού σε δομή αστέγων που φιλοξενούσε 130 άτομα»!



 Δούο κρούσματα θετικά στον κορωνοϊό εντοπίστηκαν στη δομή αστέγων της Unesco Πειραιώς και Νήσων στο λιμάνι, όπου φιλοξενούνται περί τα 130 άτομα με...
σοβαρά πορβλήματα.
Όλα ξεκίνησαν όταν ένα φιλοξενούμενος παρουσίασε 37,7 πυρετό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο “Αττικόν”. Αμέσως λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα στη δομή, ενώ κλήθηκε και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, προκειμένου να πάρει δείγματα από όλους τους εργαζομένους και τους φιλοξενούμενους. Δύο από τα τεστ που διενεργήθηκαν, βγήκαν θετικά στον κορωνοϊό.

Σημειώνεται ότι στη δομή αυτή φιλοξενούνται άστεγοι, άποροι και άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ είναι εξαιρετικά δύσκολη η φιλοξενία τους, ιδίως εν μέσω της πανδημίας.
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:
«Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, συνεχίζει να επισημαίνει τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης ασθενών με COVID 19 σε χώρους διαμονής πολλών ατόμων, όπως είναι τα κέντρα αποκατάστασης, οι δομές αστέγων, οι δομές για ηλικιωμένους ή οι δομές χρόνιων πασχόντων ώστε να ελεγχθεί η διασπορά της νόσου και να προστατευθούν οι συνάνθρωποι μας που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.
Σε αυτό το πλαίσιο, ενημερώθηκε από την Unesco Πειραιώς και Νήσων για ασθενή με λοίμωξη από τον νέο κορονοϊό ο οποίος διαμένει σε δομή αστέγων που φιλοξενεί 130 άτομα.
Κλιμάκια του ΕΟΔΥ μετέβησαν στη δομή και πραγματοποίησαν δειγματοληψία από όλους τους ωφελούμενους αστέγους καθώς και από το προσωπικό.
Από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, δόθηκαν οδηγίες για τη διαχείριση των στενών επαφών αλλά κυρίως των ατόμων υψηλού κινδύνου καθώς και για τους βασικούς κανόνες ατομικής υγιεινής.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

https://www.reportaznet.gr/2020/03/blog-post_862.html