Latest News

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Folli Fοllie: Η Δικαιοσύνη δέσμευσε μετοχές αξίας 60 εκατομμυρίων ευρώ

Μετοχές αξίας 60 εκατομμυρίων ευρώ από τη Folli Follie ως πιθανή βάση εξυγίανσης δέσμευσε...
η δικαιοσύνη.   

Η επικεφαλής της αρχής για την καταπολέμηση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Άννα Ζαΐρη προχώρησε στη δέσμευση στοιχείου του ενεργητικού της εταιρίας, εκτιμώμενης αξίας 60 εκατ. ευρώ. 

Ειδικότερα προχώρησε στη δέσμευση 803.000 μετοχών της ελβετικής πολυεθνικής εταιρίας Dufry A.G, της οποίας η Folli Follie είχε λάβει ως μέρος του τιμήματος για την προ ετών πώληση της θυγατρικής της «Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών».   

Οι συγκεκριμένες μετοχές παραμένουν σε λογαριασμό μεσεγγύησης μέχρι την εκπλήρωση συγκεκριμένων συμβατικών προϋποθέσεων που ετέθησαν κατά την τότε αγοραπωλησία, η εκπλήρωση των οποίων εκτιμάται ότι υλοποιείται μέσα στον επόμενο μήνα.  

 Ο έλεγχος των άμεσα ρευστοποιήσιμων αυτών μετοχών αποτελούσε σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», επιδίωξη όλων των εμπλεκομένων πλευρών (πιστωτές, Διοίκηση, Ιδιοκτησία) και ειδικότερα της υπό απομάκρυνση διοίκησης (αύριο συζητείται το αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την αλλαγή του ΔΣ της Folli Follie).   

Τα μετρητά που μπορεί να αποφέρει η πώληση αυτών των μετοχών μπορεί να αποτελέσουν τη βάση τυχόν συμφωνίας εξυγίανσης παρουσιαστεί στην ελληνική Δικαιοσύνη.