Latest News

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Δήμος Πειραιά: Καταγγελία για το "Φρουρά Φρουρά"!

Σάλο έχουν προκαλέσει όσα πρωτοφανής συνέβησαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά με...
τον πρόεδρο να απειλεί πως θα καλέσει τη Δημοτική Αστυνομία  για να συλλάβει πολίτες για ένα πανό.
Η ανακοίνωση- καταγγελία των Ενεργών Πολιτών είναι η εξής:

"Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΦΡΟΥΡΑ! ΦΡΟΥΡΑ !
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά που έγινε στις 29/1/20 με το θεωρείο γεμάτο πολίτες καθώς το κύριο θέμα ήταν οι επιπτώσεις από την επέκταση του λιμανιού κρουαζιέρας στην Πειραϊκή, ο πρόεδρός του κ. Αβραμίδης διέκοψε τη συνεδρίαση και κάλεσε τη φρουρά (Δημοτική Αστυνομία) να αφαιρέσει πανό που κρατούσαν οι πολίτες με το σύνθημα "ΕΞΩ ΤΟ ΝΤΟΥΜΑΝΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ" (κάτι που, με πιο επιστημονική ορολογία, περιλαμβάνεται και στο πόρισμα της ειδικής επιτροπής που υπερψηφίστηκε από το Δ.Σ.)
Παρά το ότι οι πολίτες παρακολουθούσαν ήσυχα τη συνεδρίαση από το θεωρείο, ο κ. Αβραμίδης τους απείλησε ότι θα καλέσει και την ΕΛΑΣ να μπει στο Δημοτικό Μέγαρο και να τους συλλάβει, ...μόνο και μόνο γιατί κρατούσαν ένα πανό!
Ευτυχώς, με παρέμβαση ψυχραιμοτέρων και νουνεχεστέρων, δεν εκλήθη η ΕΛΑΣ και το πλήρες ρεζίλεμα του Δημοτικού Συμβουλίου μας αποφεύχθηκε.
Όμως ο κ. πρόεδρος δεν πτοήθηκε και με την επανάληψη της συνεδρίασης αρνήθηκε πεισματικά να δώσει τον λόγο σε εκπρόσωπο των Ενεργών Πολιτών της κατεξοχήν θιγόμενης Α' Κοινότητας, οι οποίοι για δύο ολόκληρα χρόνια ασχολούνται με τις επιπτώσεις της επέκτασης του λιμανιού στη ζωή και την υγεία των κατοίκων με τη βοήθεια ειδικών επιστημόνων (οι οποίοι και συνεισέφεραν τις γνώσεις τους στην ειδική για το θέμα διαπαραταξιακή επιτροπή). Επέμεινε στην πεισματική του άρνηση ακόμα κι όταν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, αλλά κι ο ίδιος ο Δήμαρχος, ρητά του ζήτησαν να δώσει τον λόγο στους πολίτες, κάτι στο οποίο ούτε ένας Δημοτικός Σύμβουλος δεν εναντιώθηκε.
Μετά από αυτά τα πρωτοφανή αντιδημοκρατικά κρούσματα μέσα στην αίθουσα της δημοκρατίας του λαού του Πειραιά:
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τη βαθιά αντιδημοκρατική, αυθαίρετη και εκδικητική συμπεριφορά του κ. Αβραμίδη απέναντι σε πολίτες που απαιτούν να ακουστεί η φωνή τους, όπως έχουν δικαίωμα.
ΚΑΛΟΥΜΕ το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει μέτρα για να προστατέψει το κύρος του από ανάλογες αυθαιρεσίες και πείσματα του προέδρου του στο μέλλον.
ΚΑΛΟΥΜΕ τους πολίτες του Πειραιά να επιμείνουν και να επιβάλουν να ακούγεται η φωνή τους μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Υ.Γ. Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Νοέμβριο 4 ενεργοί πολίτες του Πειραιά κρατήθηκαν επί ώρες στο Αστυνομικό Τμήμα Ακρόπολης, γιατί υποδέχτηκαν τον Κινέζο Πρέδρο στο Μουσείο της Ακρόπολης με το πανό "ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ". Το θέμα έλαβε τεράστια αρνητική δημοσιότητα και η αυθαίρετη συμπεριφορά της ΕΛΑΣ και των πολιτικών προϊσταμένων της αποδοκιμάστηκε από τα μέσα, τους πολίτες και τους βουλευτές του Πειραιά.
Για την Ανεξάρτητη αγωνιστική Κοινοτική Παράταξη Πειραιά
ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Α' ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ - ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ
Οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι Δήμητρα Βήνη & Σωτήρης Αλεξόπουλος

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ