Latest News

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Δήμος Πειραιά: Δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν τι ψήφισαν!


Σε απίστευτο μπάχαλο εξελίχθηκαν οι διαδικασίες στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά με αφορμή ένα...
ψήφισμα για τη Χρυσή Αυγή.

Όλα ξεκίνησαν όταν τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης («Πειραιάς για Όλους», «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Ανταρσία το λιμάνι») έφεραν στη χθεσινή συνεδρίαση ψήφισμα για την Χρυσή Αυγή, ακολουθώντας ανάλογη κίνηση που είχε γίνει πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας. Το ψήφισμα καταδίκαζε τα φαινόμενα φασιστικής βίας σε μέλη της αριστεράς, ενώ ασκούσε κριτική στην εισαγγελική πρόταση και επιχειρούσε να παρέμβει στη απονομή Δικαιοσύνης, πιέζοντας για καταδικαστική απόφαση στη δίκη για τη Χρυσή Αυγή.


Το ψήφισμα των τριών αριστερών παρατάξεων προκάλεσε την αντίδραση ορισμένων δημοτικών συμβούλων από τον συνδυασμό της πλειοψηφίας "Πειραιάς Νικητής", αλλά και της μείζονος αντιπολίτευσης "Πειραιάς Πόλη Πρότυπο" που υποστήριξαν ότι φαινόμενα φασιστικής βίας έχουμε και από μέλη αριστερών οργανώσεων, αναφέροντας χαρακτηριστικά την πρόσφατη επίθεση σε φοιτητές της ΔΑΠ ΝΔΦΚ στο Πανεπιστήμιο  Πειραιά. 
Οι τόνοι στη συζήτηση είχαν ανέβει με την κάθε πλευρά να εμμένει στις θέσεις της για τα δεξιά και αριστερά φαινόμενα φασιστικής βίας, υποστηρίζοντας ποιος έχει φάει περισσότερο ξύλο από τον άλλον!

 Τότε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης πρότεινε ένα άλλο ψήφισμα το οποίο δεν περιελέμβανε την παρέμβαση στην Δικαιοσύνη με την κριτική στην εισαγγελική πρόταση και την καταδικαστική απόφαση για να μη χρεωθεί επικοινωνικά και πολιτικά την άρνηση έκδοσης ψηφίσματος για τη Χρυσή Αυγή. 

Στο ψήφισμα του Δημάρχου σημείωνε πως«με αφορμή τη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο δήμος Πειραιά καταδικάζει απερίφραστα τα φαινόμενα φασιστικής βίας και γενικότερα κάθε μορφής βίας ανεξαρτήτως προέλευσης αυτής,ενώ εξέφραζε την εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη, κάνοντας λόγο για απόφασή της, που «θα ικανοποιεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα».
Τα δύο ψηφίσματα τέθηκαν σε ψηφοφορία χωρίς ωστόσο το προεδρείο να διευκρινίσει τι ακριβώς ψηφίζει το Σώμα και χωρίς να ανακοινώνει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο οποίο έβγαζε ότι πήραν από εννέα ψήφους υπέρ αλλά του δημάρχου είχε επτά κατά έναντι δύο του άλλου. Από τις ψηφοφορίες, και για τα δυο ψηφίσματα, απείχε η παράταξη «Πειραιάς – Πόλη Πρότυπο». Δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ ότι το αποτέλεσμα έβγαζε πως το ψήφισμα των αριστερών παρατάξεων που αποτελούν μειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά. 
Όταν κατάλαβαν τι έγινε άρχισαν να δικαιολογούνται ότι δεν γνώριζαν τι ακριβώς ψήφιζαν και ξαναζήτησαν να γίνει ψηφοφορία, αλλά ήταν αργά...

@ Αλήθεια τι δουλειά έχει ένα Δημοτικό Συμβούλιο να βγάζει ψηφίσματα για μια δίκη που εκδικάζεται εδώ και καιρό και το δικαστήριο ετοιμάζεται να εκδώσει απόφαση, βάση των στοιχείων της ακροαματικής διαδικασίας που σίγουρα δεν μπορεί να γνωρίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι όπως οι δικαστές; 

Μιλάμε για γέλια. Ό,τι νάναι...