Latest News

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Το τραγούδι του Μάνου Ελευθερίου για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη – Ποιοι το ερμηνεύουν (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο θάνατος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής στα Γιάννενα...
το 2015 και η ιστορία του συγκλόνισαν όλη τη χώρα και την ευαισθητοποίησαν απέναντι στο bullying στη διαφορετικότητα.


Ο Μάνος Ελευθερίου αποφάσισε να αφιερώσει στίχους του στον αδικοχαμένο Βαγγέλη, οι οποίοι έγιναν τραγούδι. «Στη χώρα των αθώων» είναι ο τίτλος του και το τραγουδούν ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο οποίος το μελοποίησε, και ο Γιώργος Νταλάρας.
«Στους ουρανούς θ’ αναγνωρίσουνε ποιος ήσουν. Ξέρουν αυτοί. Το φωτοστέφανο χρυσό. Φώτιζες νύχτες των ανθρώπων που θα ζήσουν κι έχουν και θάνατο και φως μισό μισό», αναφέρουν κάποιοι από τους στίχους.
Το τραγούδι για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη
«Ένας όμορφος άνθρωπος είναι πάντοτε δαχτυλοδειχτούμενος από εκείνους που θαυμάζουν και από εκείνους που μπορούν και μισούν».
Με αυτά τα λόγια ο συγγραφέας και ποιητής Μάνος Ελευθερίου προσπάθησε να εξηγήσει την τραγική κατάληξη της υπόθεσης του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Σε συνέντευξή του το Μάρτιο του 2015 στην εκπομπή της Αννίτας Πάνια είχε πει: «Είτε αυτοκτόνησε το παιδί, είτε τον δολοφόνησαν και τα δύο είναι φοβερά. Ουσιαστικά, τον δολοφόνησαν οι συμφοιτητές του που τον κορόιδευαν. Το πρόβλημα είναι ότι κανείς δεν αντέχει να είναι ο άλλος, ο διπλανός του, κάτι άλλο. Αυτό δεν μπορεί να μην το είχαν πάρει είδηση οι καθηγητές της σχολής».
Θυμίζουμε ότι ο Μάνος Ελευθερίου έφυγε από τη ζωή στις 22 Ιουλίου του 2018.
Ακούστε το τραγούδι