Latest News

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

ΚΟΔΕΠ: Καταγγελία σύμβασης της νομικής συμβούλου!

Στην καταγγελία της σύμβασης αορίστου χρόνου της νομικής συμβούλου αποφάσισε να προχωρήσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΔΕΠ μετά από σχετική πρόταση του προέδρου της...

Δημοτικής Επιχείρησης.

Το θέμα ήρθε προ ημερησίας στην πρώτη συνεδρίαση για το 2020 και δημοσιεύτηκε στις 6 Φεβρουαρίου στη σελίδα της ΚΟΔΕΠ στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Η δικηγόρος εμφανίζεται ότι είχε συνάψει έμμισθη σύμβαση αορίστου χρόνου από 30/06/2017, αν και εργάζονταν με τα ίδια καθήκοντα, αλλά προφανώς με άλλες συμβάσεις έργου από τα τέλη του 2014. 

Η αορίστου χρόνου σύμβαση της νομικής συμβούλου έγινε γνωστή πριν λίγο καιρό, όταν ανέλαβε καθήκοντα η νέα διοίκηση της ΚΟΔΕΠ και λέγεται ότι δεν το γνώριζε ούτε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο οποίος έδειξε έκπληκτος όταν το πληροφορήθηκε. 

Ωστόσο αυτή είναι η τακτική με τις προσλήψεις νομικών συμβούλων σε Δήμους και Δημοτικές Επιχειρήσεις και λύνονται είτε λόγω θανάτου ή κλεισίματος της επιχείρησης ή καταγγέλλονται για σοβαρό λόγο. Αναλόγως καθορίζονται και οι αμοιβές (στην προκειμένη περίπτωση, ήταν περί τις 1.900 ευρώ το μήνα, αλλά και οι αποζημιώσεις όταν καταγγέλλεται η συνεργασία)

Η πρόσληψη της συγκεκριμένης δικηγόρου αποτελούσε από τις πρώτες επιλογές της προηγούμενης διοίκησης της ΚΟΔΕΠ, η οποία της είχε αναθέσει αρμοδιότητες που ξεπερνούσαν τα καθήκοντα της νομικής συμβούλου. Σύμφωνα με όσα λέγονται από το περιβάλλον της ΚΟΔΕΠ, η δικηγόρος δεν έδινε απλώς νομικές συμβουλές στην πρώην Πρόεδρο, αλλά επί της ουσίας συνδιοικούσε τη Δημοτική Επιχείρηση με την ανοχή της!
Μάλιστα, φέρεται να είχε δοθεί εντολή να περνούν όλα τα έγγραφα από το e- mail της δικηγόρου, η οποία είχε πρωταγωνιστικό ρόλο ακόμα και σε συναντήσεις με εργαζόμενους κι άλλους συνεργάτες σε προγράμματα, με την παρουσία ή μη της προηγούμενης διοίκησης. 

@ Προφανώς, η νέα διοίκηση δεν συμμερίστηκε αυτή τη φιλοσοφία της προηγούμενης Προέδρου της ΚΟΔΕΠ, αν και προέρχονται από την ίδια παράταξη "Πειραιάς Νικητής" 
ή απλά ήθελε άλλο πρόσωπο για νομική σύμβουλο...