Latest News

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Ένα βραβείο για όσα ΔΕΝ έχουν γίνει για την κρουαζιέρα!



Ένα βραβείο δόθηκε για όσα ΔΕΝ έχουν γίνει ακόμα για την κρουαζιέρα στον Πειραιά...


Έτσι μαθαίνουμε ότι τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη βράβευσε η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας για τις "προσπάθειες και πρωτοβουλίες του προκείμενου να συμβάλει στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας".


Απλά να θυμίσουμε πως ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας Θεόδωρος Κόντες ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό "Πειραιάς Νικητής", χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί στις πρόσφατες εκλογές στο Δήμο Πειραιά.
Αυτό όμως, προφανώς, δεν έπαιξε ρόλο να βραβεύσει τώρα τον επικεφαλής του συνδυασμού, αναγνωρίζοντας, όπως είπε, "την προσφορά του Γ. Μώραλη στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας, καθώς και την προσπάθειά του για την εκτέλεση έργων στην πόλη, που εξυπηρετούν τους τουρίστες, οι οποίοι καταφθάνουν με τα κρουαζιερόπλοια στον Πειραιά".
Όσα ΔΕΝ έχουν γίνει για την κρουαζιέρα

Αν διαβάσει όμως κανείς όσα υποστήριξε ο Δήμαρχος Γ. Μώραλης, τότε  πραγματικά θα απορήσει για ποιο λόγο έγινε αυτή η τιμητική βράβευση.
Ο Γ. Μώραλης  ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
# "Στον Πειραιά φτάνουν ένα εκατομμύριο τουρίστες, χωρίς όμως να αποκομίζει οφέλη η πόλη διαχρονικά. Δεν φταίει η Αθήνα και η Ακρόπολη, αλλά το γεγονός ότι η πόλη και οι εμπλεκόμενοι φορείς δεν είχαν προετοιμαστεί ποτέ για να υποδέχονται τουρίστες".
# "Ο Πειραιάς αποτελούσε εδώ και δεκαετίες πέρασμα και όχι προορισμό και για να αλλάξει αυτό χρειάζεται προγραμματισμός, χρόνος και σκληρή δουλειά. Πρέπει να υλοποιηθούν οι κατάλληλες σημαντικές υποδομές από την κεντρική διοίκηση, να αλλάξουν νοοτροπίες και να γίνουν συνεργασίες και συνέργειες πολλών φορέων...» 
#" O Πειραιάς δεν μπορεί να γίνει λιμάνι εκκίνησης χωρίς ξενοδοχεία, με επιβαρυμένο κυκλοφοριακό και ακατάλληλους δρόμους...
# Tο μεγάλο αίτημα προς την κυβέρνηση, για το οποίο θα πιέσουν και οι δύο βαθμοί Αυτοδιοίκησης και όλη η πόλη, είναι η βελτίωση του κυκλοφοριακού, καθώς πρόκειται για μείζον θέμα τόσο για την κρουαζιέρα, όσο και για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης. 
«Πιστεύω πως η κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίζει τον Πειραιά ως την πόλη με το μεγάλο λιμάνι της χώρας...Δεν μπορεί να μένουμε συνεχώς πίσω...»
@ Αν ισχύουν όσα διαπιστώνει ο Δήμαρχος για την κρουαζιέρα στον Πειραιά, τότε εσείς μπορείτε να καταλάβετε για ποιο λόγο έγινε αυτή η βράβευση;