Latest News

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Η αστοχία στο ρουσφέτι και η πολιτική αφέλεια - Δείτε γιατί διόρισαν την κόρη δημοτικού συμβούλου (ΒΙΝΤΕΟ)

Το "ρουσφέτι της αστοχίας" με την πρόσληψη της κόρης αιρετού σε δημοτική επιχείρηση έφτασε στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά... ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Το θέμα τέθηκε με πολύ απαλό και κομψό από τη δημοτική σύμβουλο του συνδυασμού "Πειραιάς για Όλους" Βάνα Μελά, με αφορμή την αντικατάσταση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗΡΑΠ. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να ενημερώνεται για όσα γίνονται στο δημοτικό ραδιόφωνο γιατί τα λεφτά τα δίνουν οι δημότες, ανέφερε γενικά και πρόσθεσε ειδικότερα ότι υπάρχει μια αστοχία με την πρόσληψη μιας νέας νομικής συμβούλου στη ΔΗΡΑΠ και πρέπει κάποιος να είχε προστατεύσει για όσα δημοσιεύουνται. Ξέρω 200 νέους δικηγόρους που θα προσέρχονταν να διεκδικήσουν την θέση. Ήρθαν μόλις δύο εκ των οποίων μια ήταν κόρη δημοτικού συμβούλου... Είναι ευαίσθητο σημείο..."


Αν και η Βάνα Μελά απευθυνόνταν προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβούλου που τον αφορούσε προσωπικά το θέμα, εκείνος σιώπησε και έδωσε το λόγο στον Πρόεδρο της ΔΗΡΑΠ. 
Ο τελευταίος προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και η απάντηση του κινείται στα όρια της πολιτικής αφέλειας, υποστηριζοντας ότι δεν μπορούσε να μην προσλάβει την κόρη δημοτικού συμβούλου επειδή θα ήταν... ρατσιστικό! 

 Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης εκείνη την στιγμή απουσίαζε από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου  και δεν είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για το θέμα που εκθέτει συνολικά την παράταξή του, καθώς δίνει την εντύπωση στους δημότες ότι στελέχη του συνδυασμού του κατέβηκαν στις εκλογές και ζήτησαν τη ψήφο τους για να διορίσουν τα παιδιά τους, ενώ η ανεργία ειδικά στους νέους  χτυπάει κόκκινο στην πόλη του Πειραιά...




Πολιτική αφέλεια ή υποκρισία;

Το επικό επιχείρημα του Προέδρου της ΔΗΡΑΠ περί ρατσισμού, προφανώς, δεν μπορεί να πείσει κανέναν σοβαρό άνθρωπο, καθώς η πρόσληψη παιδιού δημοτικού συμβούλου σε δημοτική επιχείρηση  δεν θεωρείται θέμα ...φυλετικό ή οικονομικό. 
Απλά αποτελεί πολιτικό και ηθικό ατόπημα, προσβάλλει τους άνεργους επιστήμονες ή χαμηλόμισθους δικηγόρους που δεν έχουν την τύχη να έχουν πατέρα αιρετό στο Δήμο Πειραιά.   

@Μήπως να εξηγήσει κανείς στον γυναικολόγο στο επάγγελμα, πρόεδρο του δημοτικού ραδιοφώνου ότι είναι άλλο πράγμα να κάνεις πρόσληψη στο παιδί σου σε ιδιωτική μαιευτική κλινική και τελείως διαφορετικό ένας αιρετός να προσλαβάνει το παιδί συναδέλφου του σε δημοτική επιχείρηση με απευθείας ανάθεση;