Latest News

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

"Τέρμα τα γκάζια" στο λιμάνι του Πειραιά - Αγώνες gocar στο Παλατάκι! (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Μια δυσάρευστη έκπληξη περίμενε όσους δημότες του Πειραιά  πήγαν να κάνουν μια βόλτα στο Παλατάκι, καθώς είχε απαγορευτεί η πρόσβαση επειδή διοργανώνονταν ...


αγώνες gocar!

   Γράφει η  Δήμητρα Βήνη


"Παλατάκι...Η COSCO το εκμεταλλεύεται και για θεάματα! Σήμερα και αύριο μέσα στην έκταση των 115 καταπατημενων στρέμματων δημόσιας περιουσίας και παρανόμως παραχωρημενων στην ΚΟΣΚΟ οργανώνονται αγώνες gocar.
Στην είσοδο ανοιχτοί για τους θεατές κόβουν εισιτήριο 10 ευρω.
Σε ποιο όνομα κόβεται το εισιτηριο;Στον Αγωνιστικό.Συλλογο Ηρακλείου! Η ταμίας απαντά ότι ο Σύλλογος (Δεν βρήκα να υπάρχει πουθενά τέτοιος σύλλογος στο διαδίκτυο που εψαξα), ο Σύλλογος που εισπράττει το αντίτιμο των 10 ευρώ το νοίκιασε από την Κόσκο. 
Ερωτήματα που ζητούν απάντηση:
1.Είναι σε γνώση του Δήμου και του Δημάρχου- ο οποίος όπως έχει επισήμως δηλώσει-διεκδικεί τα κατακτημένα στρέμματα στα δικαστήρια;
2.Από που αντλεί το δικαίωμα η Κόσκο εκτός από την εξυπηρέτηση των λιμενικών εγκαταστάσεων, να επινοικιαζει ή να συνδιοργανώνει τέτοια θεάματα;
3.Η εφορεία αρχαιοτήτων Πειραιώς και νήσων και το υπουργείο Πολιτισμού ρωτήθηκαν;
Και αν ρωτήθηκαν ας μας απαντήσουν πως προστατεύουν την πολιτιστική κληρονομιά του Ελληνικού λαού επιτρέποντας αγώνες gocar δίπλα στα 530 μέτρα του αρχαίου τείχους που αλλού είναι θαμμένο κι αλλού έχει αποκαλυφθεί, μπροστά στο ταφικο μνημείο του Θεμιστοκλη, δίπλα στο μνημείο της νεώτερης ιστορίας το βασιλικό περίπτερο"!





ΚΟΛΑΣΗ ΤΟ ΠΑΛΑΤΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ DRIFT ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΠ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ


Οι κάτοικοι του Χατζηκυριάκειου έζησαν το Σάββατο 7/12/19 μία κόλαση από τα καυσαέρια, τους καπνούς από τα φλεγόμενα λάστιχα, τους εκκωφαντικούς βρυχηθμούς των θηριωδών κινητήρων και τις τρομακτικές εκρήξεις των εξατμίσεων των ειδικών 'πειραγμένων' αυτοκινήτων που συμμετείχαν στους αγώνες δεξιοτεχνίας "drift", δηλ. οδήγησης 'με τις μπάντες'.
Παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων, τις καταγγελίες μας στους αξιωματικούς υπηρεσίας της Αστυνομίας και του Λιμενικού και στον πρόεδρο της Α' Κοινότητας ο οποίος προσήλθε επί τόπου και ειδοποίησε και τον Δήμαρχο και την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, το όργιο αέριας και ηχητικής ρύπανσης από τους αγώνες συνεχίστηκε μέχρι τις 10 το βράδυ και είναι προγραμματισμένο να συνεχιστεί και σήμερα από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ με μικρή διακοπή το μεσημέρι.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ:
-Την Περιφέρεια Αττικής που έδωσε άδεια να διεξαχθούν αυτοκινητιστικοί αγώνες υπερυψηλής όχλησης μέσα σε κατοικημένη περιοχή του Πειραιά, χωρίς συνεννόηση με την Αντιπεριφέρεια Πειραιά, τον Δήμο Πειραιά και την Α' Κοινότητα Πειραιά στην οποία ανήκει το Παλατάκι, ούτε καν κοινοποίηση της απόφασής της.
- Το Λιμεναρχείο Πειραιά που έδωσε τη συγκατάθεσή του για τοξικές και θορυβώδεις μη λιμενικές δραστηριότητες μέσα στη λιμενική ζώνη ευθύνης του, παραβιάζοντας το καθήκον του να προστατεύει την υγεία και την ηρεμία των πολιτών.
- Τον Κινεζικό ΟΛΠ-COSCO που έχει το θράσος να παραχωρεί τη Δημοτική έκταση στο Παλατάκι που νέμεται παράνομα και σε τρίτους για μη λιμενικές δραστηριότητες σε βάρος της υγείας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

ΖΗΤΑΜΕ από το Συμβούλιο της Α' Κοινότητας και το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά να εξετάσουν το θέμα και να εκδώσουν σχετικές αποφάσεις το συντομότερο.

Ανεξάρτητη αγωνιστική Κοινοτική Κίνηση Πειραιά   "Ενεργοί πολίτες Α' Κοινότητας- ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ!




@ Αλήθεια, τι λέει ο Δήμος Πειραιά για τους Αγώνες gocar στο Παλατάκι;