Latest News

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Η ζωή του Μάρλον Μπράντο: Κοιμήθηκε με γυναίκες και άντρες, αλλά αγάπησε μόνο μία -Τον εκδικήθηκε, πηγαίνοντας με τον γιο του! (ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ)

Από την ζωή του και το κρεβάτι του πέρασαν χιλιάδες γυναίκες, αλλά και άνδρες. Σύμφωνα με μια νέα βιογραφία, όμως, ο Μάρλον Μπράντο αγάπησε μόνο μία γυναίκα, η οποία τον εκδικήθηκε όταν κοιμήθηκε με τον...
γιο του.

Και το λάτρευε. Λάτρευε που ήταν σεξουαλικά «ρευστός» δεκαετίες προτού γίνει της μόδας στο Χόλιγουντ, σύμφωνα με μία νέα βιογραφία ενώ όπως αποκαλύπτει ο συγγραφέας Γουίλιαμ Μαν, στην στρατιωτική σχολή όπου φοίτησε, ο Μάρλον Μπράντο δεν έκρυβε τις σεξουαλικές του προτιμήσεις για τους άνδρες ενώ είχε σχέση ακόμη και με τον δάσκαλό του στο μάθημα των εικαστικών. Ο διάσημος ηθοποιός προτιμούσε τις γυναίκες, σύμφωνα με τον συγγραφέα, αλλά είχε εραστές και από τα δύο φύλα. «Ήταν ανασφαλής για πολλά πράγματα αλλά το σεξ δεν ήταν ένα από αυτά» γράφει. Ή όπως είχε κάποτε πει ο ίδιος ο Μάρλον Μπράντο για την φιλοσοφία του: «Ας πούμε ότι το σεξ δεν έχει σεξ».

Στην λίστα των εραστών του Μάρλον Μπράντο και ο κωμικός Ρίτσαρντ Πράιορ
Μεταξύ των εραστών που αποκαλύφθηκε ότι είχε μετά τον θάνατο του σε ηλικία 80 ετών το 2004, ήταν ο κωμικός ηθοποιός Ρίτσαρντ Πράιορ. Η χήρα του, Τζένιφερ Λι Πράιορ και ο μουσικός παραγωγός Κουίνσι Τζόουνς είχαν μιλήσει στο παρελθόν για την σχέση των δύο ανδρών στην δεκαετία του ‘70. «Είχε κάνει σεξ με τα πάντα. Τα πάντα. Είχε κάνει σεξ ακόμη και με ένα γραμματοκιβώτιο» είχε δηλώσει ο Τζόουνς για την ερωτική ζωή του Μάρλον Μπράντο.

Ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους κινηματογραφιστές – ίσως και ο μεγαλύτερος – του οποίου οι αυτοκαταστροφικές παρορμήσεις ήταν εμφανείς στις ταινίες όπου πρωταγωνίστησε όπως το «Λιμάνι της Αγωνίας», «Ο Ατίθασος» και «Λεωφορείο ο Πόθος». Παρά τις σποραδικές επιστροφές στην σταδιοδρομία του, όπως η αξέχαστη ερμηνεία του στην ταινία «Ο Νονός» και στο «Αποκάλυψη Τώρα», τα τελευταία του χρόνια τα είχε σπαταλήσει σε μια χαοτική ιδιωτική ζωή, αποκτώντας τουλάχιστον 11 παιδιά και παίρνοντας μέρος σε ταινίες β’ επιπέδου, μόνο και μόνο για τα χρήματα.

Κατέφυγε στην παχυσαρκία και στην μεγαλομανία ενώ η παραμέληση στα παιδιά του είχε καταστροφικά αποτελέσματα όπως φάνηκε όταν ο γιος του, ο Κρίστιαν, σκότωσε τον σύντροφο της εγκύου ετεροθαλής αδερφής του, με αποτέλεσμα να αυτοκτονήσει και η τελευταία.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Μαν, του οποίου η βιογραφία 720 σελίδων με τίτλο «The Contender – The Story of Marlon Brando», έχει χαιρετιστεί ως μία από τις πιο περιεκτικές βιογραφίες του αινιγματικού αστέρος, καθώς όλοι όσοι έχουν γράψει γι’ αυτόν, τον έχουν κρίνει λάθος. Ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι ο Μάρλον Μπράντο περιφρονούσε την υποκριτική και τις ταινίες του. Πιο σημαντικό για τον ίδιο ήταν τα ανθρωπιστικά αίτια που υπερασπιζόταν -είχε στείλει μία Ινδιάνα για να παραλάβει το όσκαρ του - και οι γυναίκες που κυνηγούσε με πάθος. Οι κριτικοί που τον χαρακτηρίζουν υποκριτή και ναρκισσιστή, παραβλέπουν την τραυματική κληρονομιά της παιδικής του ηλικίας και σοβαρής ψυχικής ασθένειας.

Ο Μάρλον Μπράντο κυνηγούσε τις γυναίκες για να αντισταθμίσει αυτό που δεν του είχε δώσει η μητέρα του
Ο συγγραφέας της νέας αυτής βιογραφίας δέχεται τον ισχυρισμό του Μάρλον Μπράντο, μετά από χρόνια ψυχοθεραπείας, πως «κυνηγούσε γυναίκες για να αντισταθμίσει αυτό που η μητέρα του απέτυχε να του δώσει». Η έλλειψη αγάπης από τους καταχρηστικούς, αλκοολικούς γονείς του εξηγεί γιατί αναζητούσε μόνο άχαρες, χωρίς συναίσθημα, σεξουαλικές σχέσεις, λέει ο Μαν. Εξηγεί επίσης, το γιατί ο Μάρλον Μπράντο φερόταν τόσο επιπόλαια στις γυναίκες της ζωής του. Όπως φανερώνει το βιβλίο, η συμπεριφορά του Μάρλον Μπράντο στις γυναίκες ήταν φρικτή και χρειάζεται πολλή εξήγηση.

Ο διάσημος αστέρας είχε πει κάποτε πως «ο μόνος λόγος που είμαι στο Χόλιγουντ, είναι γιατί δεν έχω το ηθικό θάρρος να αρνηθώ τα χρήματα». Ήταν ο πρώτος ηθοποιός που είχε σπάσει το όριο του ενός εκατομμυρίου δολαρίου για ταινία και έβγαλε μάλιστα, 37 εκατομμύρια δολάρια για μία 3λεπτη εμφάνιση στην ταινία «Σούπερμαν» το 1978. Δεν ήταν μόνο τα χρήματα, όμως δελεαστικά. Είχε εκμεταλλευτεί την δόξα του στο Χόλιγουντ και την εκπληκτική εμφάνισή του για να ρίχνει όποια γυναίκα - ή άνδρα – ήθελε.


Ο Μάρλον Μπράντο με τον Ζιλ Ντασέν στην Ακρόπολη
Ο αλκοολικός και βίαιος πατέρας
Γεννημένος στην Ομάχα το 1924, ο πατέρας του – επίσης Μάρλον – ήταν ένας πωλητής φυτοφαρμάκων και η μητέρα του Ντόροθι, ηθοποιός. Από αυτούς κληρονόμησε την μποέμ στάση απέναντι στο σεξ. Ο τυραννικός και συναισθηματικά ψυχρός πατέρας του, με τον οποίο ο «Μπαντ» όπως είναι γνωστός, συχνά διαφωνούσε έντονα, ήταν γυναικοκατακτητής. Η μητέρα του, μια αβοήθητη αλκοολική που κάποτε την μάζεψαν γυμνή από το αστυνομικό τμήμα. Φλέρταρε τόσο αηδιαστικά και ξεδιάντροπα με τους λιγοστούς φίλους τους Μάρλον Μπράντο, που ο γιος της δεν τολμούσε ποτέ να φέρνει στο σπίτι τους.

Τρομοκρατημένος από τον θυμωμένο και βίαιο πατέρα του, ο Μάρλον Μπράντο έγινε ένας επιθετικός και βίαιος έφηβος που είχε μαζί του πάντα ένα μαχαίρι και έκοβε λάστιχα αυτοκινήτων, πυροβολούσε ανθρώπους με ένα αεροβόλο και έκλεβε χρήματα από τους γείτονες. Σε ηλικία 15 ετών, ο Μάρλον Μπράντο επενέβη ένα βράδυ, όταν ο μεθυσμένος πατέρας του ξυλοκοπούσε την μητέρα του, απειλώντας να τον σκοτώσει αν της άγγιζε ξανά.

Ο έρωτας με τον δάσκαλο του

Δύο χρόνια αργότερα, ο πατέρας του τον έστειλε στην στρατιωτική Σχολή Shattuck για να τον σκληραγωγήσει. Αντ’ αυτού, στην Σχολή έλαμψε με τις υποκριτικές του ικανότητες, κάτι για το οποίο τον ενθάρρυνε και ο 44χρονος Ερλ Βάγκνερ, δάσκαλος αγγλικών και εικαστικών, που έγινε φίλος και μέντοράς του. Μέτα χρόνια μετά, ο Βάγκνερ απολύθηκε γιατί είχε σεξουαλικές σχέσεις με κάποιους από τους μαθητές του.


Ο Μάρλον Μπράντο με τον γιο του Κρίστιαν στο δικαστήριο
Ο συγγραφέας της βιογραφίας πιστεύει πως ο Μάρλον Μπράντο θα μπορούσε να ήταν ένας από αυτούς. Εξάλλου, ήταν ανοιχτός στο να έχει μία σεξουαλική σχέση με κάποιον συμμαθητή του και στις αρχές του 1943, ερωτεύτηκε τον Βάγκνερ – ένα θέμα που ο ηθοποιός ποτέ δεν συζητούσε. Λίγο μετά, ο Μάρλον Μπράντο εκδιώχθηκε από την σχολή, με την δικαιολογία του καπνίσματος, παρόλο που ο Μαν δεν είναι πεπεισμένος πως αυτός ήταν ο λόγος.

Ο Μάρλον Μπράντο μετακόμισε στην Νέα Υόρκη στα 19 του για να σπουδάσει σε δραματική σχολή. Τότε ήταν που άρχισε να ερωτεύεται το αντίθετο φύλο. Η πρώτη του κοπέλα ήταν η Σίλια Γουέμπ, μια όμορφη, νεαρή Ισπανίδα που ήταν παντρεμένη και μητέρα και – σύμφωνα με τους φίλους του – το υποκατάστατο της μητέρας του. Ο Μάρλον Μπράντο καυχιόταν πως έκαναν σεξ ακόμη και στο μπαλέτο. Ήταν η πρώτη από πολλές που πίστευαν ότι θα τις παντρευόταν. Ακόμη κι όταν έχασε το παιδί του και υπέφερε από κατάθλιψη, ο Μάρλον Μπράντο πάλι αρνήθηκε.

Οι γυναίκες υποκρίνονταν ότι λιποθυμούσαν για να τις πιάσει ο Μάρλον Μπράντο
Φλέρταρε με μυριάδες γυναίκες, συμπεριλαμβανομένης μιας μικρόσωμης ξανθιάς από την τάξη του, με το όνομα Μπλόσομ Πλαμπ. Η ηθοποιός Ελέιν Στριτς, επίσης συμμαθήτριά του, είπε ότι οι γυναίκες υποκρίνονταν πως λιποθυμούσαν για να τις πιάσει ο Μάρλον Μπράντο. Η γοητεία του, όπως είπε, ήταν «καταστροφική» και ήταν τόσο «όμορφος που με τρόμαζε».


Ο διάσημος ηθοποιός με την αρραβωνιαστικιά του Ζοσάν Μαριάνι
Αλλά δεν ήταν μόνο τα κορίτσια. Τα «διαπεραστικά μάτια του Μάρλον Μπράντο και η απαλή, ελαφρώς ψηλή φωνή του, τον έκανε ένα συναρπαστικό μίγμα αρρενωπότητας και θηλυκότητας» σύμφωνα με τον Μαν. Για να κατευνάσει τις ορέξεις του, ο Μάρλον Μπράντο πήγαινε στις αποικίες των μποέμ καλλιτεχνών της Προβίνσταουν, όπου είχε σχέση με έναν γκέι μπάρμαν. Σε μια άλλη περίπτωση, ο Μάρλον Μπράντο είχε φέρει ένα «όμορφο νεαρό κορίτσι» στο δωμάτιο που μοιραζόταν με τον φίλο του Φρέντι Φιόρε για να την «μοιραστούν» στο κρεβάτι.

Έφερνε μία νέα κατάκτηση κάθε βράδυ
Σύμφωνα με τον Μαν, ο Μάρλον Μπράντο στράφηκε στο σεξ για να αντιμετωπίσει τα συναισθήματα της κατάθλιψης και της μοναξιάς που ένιωθε. Μέχρι τα 21 του, έφερνε στο σπίτι μια νέα κατάκτηση κάθε βράδυ. «Υπήρχαν περίπου 30 κορίτσια – δεν υπερβάλλω – σε ένα πάρτι και όλα ήθελαν τον Μάρλον για τον εαυτό τους» θυμάται μια φίλη του, προσθέτοντας πως ο Μάρλον Μπράντο ήθελε να «πάρει κάθε κοπέλα που βρισκόταν στο δωμάτιο, αν όχι το ίδιο βράδυ, πολύ σύντομα». Μερικές φορές, μπορεί να άρπαζε μια βοηθό σεναριογράφου ή μία βοηθό ενδυματολόγου ανάμεσα στις σκηνές που γύριζε, σύμφωνα με τον Μαν. «Για τον Μάρλον Μπράντο, το σεξ ήταν σαν το φαγητό ή σαν να πήγαινε στην τουαλέτα» λέει ένα άλλος μέλος του κάστινγκ.

Όσο περισσότερες γυναίκες είχε γύρω του, τόσο περισσότερο τις φερόταν σαν να ήταν βρωμιά. Ο Μαν πιστεύει ότι ήθελε την αφοσίωσή τους γιατί ήταν κάτι που δεν είχε πάρει ποτέ από την μητέρα του. Και παρόλο που σπάνια κακοποιούσε σωματικά τις γυναίκες, έκανε ομηρικούς καβγάδες μαζί τους και μετά επέστρεψε με ένα πολύ πρόστυχο βλέμμα και κατάφερνε να τις ξεμυαλίζει πάλι. Ο Μάρλον Μπράντο προτιμούσε το σεξ χωρίς συναίσθημα, λέει ο Μαν, και οι περισσότερες γυναίκες καταλάβαιναν πως αυτό δεν είχε να κάνει με την αγάπη. Δεν ήταν πως ο Μάρλον Μπράντο δεν μπορούσε να αγαπήσει, αγάπησε πολλές γυναίκες αλλά «δεν μπορούσε να το δείξει πολύ καλά» ισχυρίζεται η Κέι Μπάλαρντ, η Αμερικανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια, μία ακόμη από τις ερωμένες του.


Για τον Μάρλον Μπράντο, το σεξ ήταν σαν τον φαγητό
Η ιστορία δείχνει ότι αυτό ίσως ήταν μια ευσεβής σκέψη. Η γραμματέας του Μάρλον Μπράντο θυμάται να της λέει: «Όταν ξυπνάω το πρωί, το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι είναι ‘Ποια θα π@@@@ σήμερα’» ακόμη κι αν υπήρχε μαι γυναίκα που κοιμόταν δίπλα του εκείνη την στιγμή.

Sex symbol μετά την ταινία «Λεωφορείο ο Πόθος»
Ήταν μόλις 26 χρονών όταν έγινε διάσημος με την βραβευμένη με Όσκαρ ερμηνεία του στην πρώτη του ταινία «Λεωφορείο ο Πόθος» και έγινε sex symbol. «Μπορεί να περπατούσε στον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό και οι γυναίκες άνοιγαν τα πουκάμισά τους» είπε μια φίλη του, η Έλεν Αντλέρ. «Ήταν τελείως απροετοίμαστος γι’ αυτό».

Η Αντλέρ, κόρη της δασκάλας υποκριτικής του Μάρλον Μπράντο, Στέλλα Άντλερ, κατέληξε στο συμπέρασμα πως καμία δεν θα μπορούσε να τον παντρευτεί. Ο διάσημος ηθοποιός μπορούσε να δεχτεί μια γυναίκα ως ίση μόνο αν ήταν «φιλαράκι« και όχι ερωμένη, όπως είπε. Το stardom τον έφερε κοντά σε πανέμορφες ηθοποιούς. Γνώρισε την γεμάτη ζωντάνια Ρίτα Μορένο το 1954, στα γυρίσματα της ταινίας «Ντεζιρέ, το λουλούδι ενός θρόνου». Η ηθοποιός τρελάθηκε αρχικά με το γυναικείο άρωμα που φορούσε, και τελικά τον βρήκε «ακαταμάχητο». Άρχισαν μία σχέση διάρκειας 8 ετών, που επέζησε ακόμη και μετά τον αρραβώνα του με την όμορφη 19χρονη Γαλλίδα Ζοσάν Μαριάνι, η οποία αφού τον κατηγόρησε για τις σχέσεις του με την Ούρσουλα Άντρες και τον Κριστιάν Μαρκάν, τον εγκατέλειψε. Η Ρίτα Μορένο, από την άλλη, έκανε έκτρωση στο παιδί του Μάρλον Μπράντο – δεν χρησιμοποιούσε ποτέ αντισύλληψη – και πληγωμένη από την αδυναμία του στις γυναίκες, έκανε απόπειρα αυτοκτονίας με υπνωτικά χάπια.


Ο Μάρλον Μπράντο με την Ρίτα Μορένο/Φωτογραφία: Getty Images
Ο Μάρλον Μπράντο, σύμφωνα με τον συγγραφέα της βιογραφίας του, δεν μπορούσε να αγνοήσει όλα αυτά τα στοιχεία για την «καταστροφική επίδραση» της συμπεριφοράς του, αλλά επέμενε δημόσια, πως ήταν τζέντλεμαν. Ιδιωτικά όμως, έδιωχνε τις ερωμένες του λέγοντας πως ήταν «υστερικές».

Το 1955, ο Μάρλον Μπράντο άρχισε να βγαίνει με την Μέριλιν Μονρόε, όταν εκείνη ήταν για ένα σύντομο χρονικό διάστημα ελεύθερη. «Ξανθιά και εύθραυστη» λέει ο Μαν, η Μονρόε δεν ήταν το είδος της γυναίκας που ήθελε αν και είχε μια «γήινη αίσθηση του χιούμορ που του άρεσε». Ο Μάρλον Μπράντο ισχυρίστηκε ότι αυτός και η Μέριλιν είχαν σχέση με διαλείμματα για χρόνια και πως τον κάλεσε λίγες ημέρες πριν τον θάνατό της. Αλλά ο Μαν πιστεύει ότι ο Μπράντο είδε την Μέριλιν μόνο «μία ή δύο φορές».

Προτιμούσε τις πιο άσημες ηθοποιούς για να μην τον επισκιάζουν
Φοβούμενος πως δεν θα ήταν αυτός το επίκεντρο, ο Μάρλον Μπράντο προτιμούσε να βγαίνει με λιγότερο διάσημες γυναίκες, όπως επίσης προτιμούσε να μην βρίσκεται στο ίδιο καστ με μεγάλα γυναικεία ονόματα.


Ο Μάρλον Μπράντο με την σύζυγό του Άννα Κάσφι την ημέρα του γάμου τους
Και οι τρεις γάμοι του ήταν με ηθοποιούς λιγότερο διάσημες – συμπεριλαμβανομένης μίας που την βρήκε ενώ έπλενε σε ένα ξενοδοχείο στην Πολυνησία - και όλοι ήταν σύντομοι χάρη στις ερωτοτροπίες του. Την ώρα που ο ηθοποιός ετοιμαζόταν για τον γάμο του με την πρώτη του γυναίκα, την Βρετανίδα Άννα Κάσφι, η γραμματέας του εντόπισε μια άλλη γυναίκα στο κρεβάτι του.

Ανά διαστήματα, η συμπεριφορά του γινόταν όλο και χειρότερη. Στα γυρίσματα της ταινίας «Ανταρσία του Μπάουντι» του 1962 στην Ταϊτή, ο Μάρλον Μπράντο είχε άλλο κορίτσι κάθε μέρα. Είχε επίσης την «διεστραμμένη ευχαρίστηση να το παίζει συντετριμμένος» ώστε να αποπλανεί τις γυναίκες των φίλων του. Μια φορά μάλιστα, κάλεσε τον σύζυγό μίας από τις ερωμένες του ήταν ήταν μαζί της.

Η μοναδική γυναίκα που αγάπησε ο Μάρλον Μπράντο
«Ο Μάρλον Μπράντο ήταν μοναχικός και ζήλευε όσους δεν ήταν».Την ίδια ώρα όμως, απέφευγε την δέσμευση. Όταν η τρίτη γυναίκα του, Ταρίτα Τεριπάια προσπάθησε να του πει ότι τον αγαπούσε, θύμωσε και επέμεινα να μην ξαναπεί ποτέ αυτές τις λέξεις. Αλλά υπήρχε μια γυναίκα την οποία, όπως έχει ο ίδιος πει, αγάπησε πραγματικά – την Τζιλ Μπάνερ, μια μικρή ηθοποιό 20 χρόνια μικρότερή του, με την οποία ξεκίνησε να βγαίνει στην δεκαετία του 1970. Το μυστικό της, σύμφωνα με έναν φίλο, ήταν πως, αντιθέτως με τις άλλες γυναίκες, δεν έτρεξε ποτέ πίσω από τον Μάρλον Μπράντο, όταν εκείνος την εγκατέλειψε. Η πρώην φίλη του Κλιντ Ίστγουντ, μίλησε για την αντιπάθεια του Μάρλον Μπράντο στην μονογαμία - η πρώτη τους συνάντηση ήταν σε ένα τρίο με τον Μαρκάν, τον εραστή του Μάρλον Μπράντο και μετέπειτα σύντροφό της. Ωστόσο, κ ι αυτή, βαρέθηκε την άσχημη συμπεριφορά του ηθοποιού και σύμφωνα με τον ίδιο, έκανε και μία σχέση με τον 18χρονο γιο του, Κρίστιαν, προκειμένου να τον εκδικηθεί. Η Μπάνερ πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1982. Η τελευταία σημαντική σχέση του Μάρλον Μπράντο ήταν με την οικονόμο του, Μαρία Ρουίζ, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά. Όταν προσπάθησε να φύγει από την οικογένεια, τον μήνυσε για 70 εκατομμύρια λίρες.

Ο συγγραφέας παραλείπει πολλές άλλες γνωστές σχέσεις του Μάρλον Μπράντο, όπως με την Βρετανίδα μυθιστοριογράφο και αδερφή της Τζόαν Κόλινς, Τζάκι, την οποία λέγεται ότι αποπλάνησε όταν εκείνη ήταν 15 ετών. «Είχα πολλές σχέσεις. Πολύ περισσότερες για να με χαρακτηρίσω ως έναν απόλυτα φυσιολογικό, λογικό και ευφυή άτομο» είχε πει κάποτε ο Μάρλον Μπράντο. Και ελάχιστοι θα μπορούσαν, ενδεχομένως, να διαφωνήσουν. AP, Getty Images